Monica Vasilescu
Luptă în instanţă pentru a nu restitui sumele încasate ilegal! Angajații administrației judeţene au luat sporuri cu nemiluita, fără acoperire legală. Curtea de Conturi a României a semnalat că în buzunarul salariaţilor de la Consiliul Judeţean Teleorman au intrat bani care nu au în spate o lege şi i-au tras la răspundere pe cei care coordonează aceste aspecte de ordin pecuniar în instituţia amintită.
Printre beneficiarii păgubiţi se numără şi administratorul public al judeţului, Mircea Dumitrescu şi mâna dreaptă a vicepremierului Liviu Dragnea, Mihai Putineanu, în prezent directorul Asociaţiei Euro Teleorman. După mai multe termene și amânări, unii magistrați au decis că aspectele sesizate de către auditorii Curții de Conturi sunt adevărate, alţii au respins cauzele ca nefondate.
Sumele date angajaților din administrația judeţului au fost drepturi bănești încasate în afara cadrului legislativ. O spun instanţele cu care se judecă în prezent mulţi dintre cei care au avut în cont sporuri de la Consiliul Judeţean Teleorman.
În procesul lui Mircea Dumitrescu, de exemplu, având ca obiect “despăgubire REJUDECARE”, în 12 iunie 2014, Tribunalul Teleorman a hotărât: “respinge cererea ca nefondată, acţiunea formulată de reclamanţii Preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman şi Consiliul Judeţean Teleorman împotriva pârâtului Dumitrescu Mircea”.
La fel s-a întâmplat şi în cazul lui Mihai Putineanu, fost angajat, atât în subordinea lui Liviu Dragnea, cât şi pe timpul actualului preşedinte al CJ Teleorman, Adrian Ionuţ Gâdea. Soluţia dată în această speţă este că judecătorii “admit excepţia lipsei de obiect a acţiunii, invocate din oficiu. Respinge ca rămasă fără obiect acţiunea formulată de reclamantul Consiliul Judeţean Teleorman prin Preşedinte împotriva pârâtului Slăvescu Putineanu Mihai”.
Despre acest conflict de muncă, preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman, Adrian Gâdea, a spus că litigiile nu îi privesc doar pe cei doi amintiţi, ci pe majoritatea salariaţilor, şefi şi directori de compartimente din instituţia pe care o conduce. “În 2011, Curtea de Conturi a făcut un raport în care a spus că unele sume au fost acordate în baza unui contract de muncă fără acoperire legală. Circa 400 lei de persoană pe lună. Noi trebuie să recuperăm prejudiciul şi, de aceea, am acţionat în instanţă. Este vorba de o perioadă de şase luni, între ianuarie – iunie 2011. Câteva procese se află încă pe rol. Până acum unii au câştigat, alţii nu, cu toate că au aceeaşi speţă. Nu vreau să comentez deciziile instanţei”.