liberinteleorman.ro

Almăjanu a decis: George Drăghici va face parte din Comitetul Executiv judeţean al PNL

17 februarie 2015

draghiciCarmen Dumitrescu

În timp ce toată atenţia publică era cu ochii pe scandalul din PDL Teleorman, la PNL aveau loc discuţii destul de aprinse, legate de identitatea viitorilor membri ai Comitetului Executiv. Marea supriză iniţială a fost aceea că George Drăghici, preşedintele PNL Alexandria, avea doar rol de supleant în forul de conducere judeţean, alături de Emilian Vrăjitoarea. Situaţia părea de-a dreptul rizibilă, în contextul în care Eduard Oprea, fostul viceprimar al Alexandriei, cunoscut mai degrabă pentru gabaritul invers proporţional cu coeficientul de inteligenţă, ocupa un loc de frunte în structura de conducere judeţeană a PNL.

A avut loc apoi o întâlnire a liberalilor din judeţ, prezidată de Marin Almăjanu, întâlnire care a avut rolul de a stabili cu exactitate ierarhia celor care vor avea un cuvânt de spus în politica de Dreapta a judeţului. La şedinţa respectivă a fost prezent şi George Drăghici, care şi-a exprimat nemulţumirea cu privire la faptul că Organizaţia Alexandria nu are o reprezentare autentică în acest for de conducere: “Eu am demonstrat în acea şedinţă că din Comitetul Executiv urmau să facă parte oameni care n-au călcat pe la Alexandria în campania electorală, deşi aveau responsabilităţi politice la nivel judeţean, dar şi persoane care obţinuseră rezultate foarte proaste în campania electorală. Până la urmă, Edi Oprea se ocupase de Olteni şi obţinuse în primul tur puţin peste 40 de voturi. Atunci Iuliana Stancu a decis să facă un pas înapoi, susţinând că pentru ea nu e important să facă parte din această structură de conducere iar Marin Almăjanu a decis ca locul ei să fie ocupat de mine în Comitetul Executiv. Nu au fost certuri pe tema asta, dar discuţii au existat. Eu zic, însă, că le-am soluţionat în mod decent. Cât despre zvonurile că Edi Oprea ar urma să preia Organizaţia Alexandria, ele nu sunt decât nişte intoxicări fără o bază reală.” În acest moment, supleanţi în forul de conducere sunt Iuliana Stancu şi Emilian Vrăjitoarea.

Astfel, nu mai e nicio îndoială legată de faptul că George Drăghici îşi va păstra poziţia câştigată în partid prin voturile obţinute în campania electorală, chiar dacă Eduard Oprea rămâne şi el în componenţa Comitetului Executiv. Nu ştim ce trăsături de caracter sau de personalitate îl îndreptăţesc la ocuparea constantă a unor funcţii de conducere, dar nu vom ezita să-l întrebăm pe Marin Almăjanu la momentul potrivit. Interesant e că aceste fricţiuni din PNL n-au făcut înconjurul Teleormanului, aşa cum s-a întâmplat cu disensiunile pedeliste. Dar asta nu demonstrează decât faptul că între cele două partide ce se vor uni şi în Teleorman există nu doar diferenţe doctrinare, dar şi comportamentale, care vor fi destul de greu de tolerat de către ambele părţi implicate.

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Poetul Mihail Tănase și-a transformat durerea în poezie

Următorul articol

Legăturile lui Victor Drăgușin între bogăție și opoziție

Cele mai recente articole de Actualitatea politică