A decedat Sanda Stavrescu, urmaș al familiei Noica

în Actualitate

A plecat dintre noi încă un descendent al familiei Noica. Conf. univ. dr. Sanda Stavrescu a murit, ieri, la Spitalul Județean Teleorman, după cum a anunțat nepotul marelui nostru filosof Constantin Noica.

”S-a prăpădit, aseară, Sanda Stavrescu, la Spitalul din Alexandria. A fost Profesor Universitar de Franceză, la Iași și Craiova. Mămica sa, Hortensia Stavrescu, născută Noica, soră a bunicii mele Maria Ottescu, a fost prima absolventă de Drept care a terminat cu MAGNA CUM LAUDE. Tatăl său, Grigore Stavrescu (unchiu Gogo, arestat și bătut de comuniști ca să declare unde a ascuns aurul pe care nu-l avea), a fost un mare inginer energetician.
Să-ți fie țărână ușoară… ”
, a scris Niculae Rădulescu Dobrogea, pe Facebook.

Sanda Stavrescu va fi înmormântată mâine, la Cimitirul Belu.

Pentru cei care nu știu, Sanda Stavrescu a donat tezaurul medieval de argint descoperit la Mavrodin (jud Teleorman), care se află în prezent în colecțiile Muzeului Județean Teleorman din Alexandria. Sanda Stavrescu a donat Muzeului Judeţean Teleorman piesele componente ale acestui tezaur, descoperit în anul 1887 de unul dintre strămoşii familiei sale, Paraschiv I. Noica, cu ocazia unor arături agricole, pe moşia sa de la Mavrodin.

4 Comments

  1. Dumnezeu sa o ierte ! Am cunoscut- o. Un OM deoseb
    it gata sa ajute pe oricine la nevoie. Ii vom păstra o amintire veșnică.

  2. Dumnezeu s-o odihneasca in pace. Am avut deosebita onoare si bucurie s-o cunosc pe dna Stavrescu , raspandea in jurul ei bunatate, intelingenta si multa compasiune. Ii vom pastra o amintire vesnica.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*