liberinteleorman.ro

A decedat Sanda Stavrescu, urmaș al familiei Noica

22 iulie 2019

A plecat dintre noi încă un descendent al familiei Noica. Conf. univ. dr. Sanda Stavrescu a murit, ieri, la Spitalul Județean Teleorman, după cum a anunțat nepotul marelui nostru filosof Constantin Noica.

”S-a prăpădit, aseară, Sanda Stavrescu, la Spitalul din Alexandria. A fost Profesor Universitar de Franceză, la Iași și Craiova. Mămica sa, Hortensia Stavrescu, născută Noica, soră a bunicii mele Maria Ottescu, a fost prima absolventă de Drept care a terminat cu MAGNA CUM LAUDE. Tatăl său, Grigore Stavrescu (unchiu Gogo, arestat și bătut de comuniști ca să declare unde a ascuns aurul pe care nu-l avea), a fost un mare inginer energetician.
Să-ți fie țărână ușoară… ”
, a scris Niculae Rădulescu Dobrogea, pe Facebook.

Sanda Stavrescu va fi înmormântată mâine, la Cimitirul Belu.

Pentru cei care nu știu, Sanda Stavrescu a donat tezaurul medieval de argint descoperit la Mavrodin (jud Teleorman), care se află în prezent în colecțiile Muzeului Județean Teleorman din Alexandria. Sanda Stavrescu a donat Muzeului Judeţean Teleorman piesele componente ale acestui tezaur, descoperit în anul 1887 de unul dintre strămoşii familiei sale, Paraschiv I. Noica, cu ocazia unor arături agricole, pe moşia sa de la Mavrodin.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

4 Comments

  1. Dumnezeu sa o ierte ! Am cunoscut- o. Un OM deoseb
    it gata sa ajute pe oricine la nevoie. Ii vom păstra o amintire veșnică.

  2. Dumnezeu s-o odihneasca in pace. Am avut deosebita onoare si bucurie s-o cunosc pe dna Stavrescu , raspandea in jurul ei bunatate, intelingenta si multa compasiune. Ii vom pastra o amintire vesnica.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

O localitate din Teleorman s-a transformat într-o veritabilă… groapă de gunoi

Următorul articol

Povestea Ecaterinei Zgubea, fata care „vede” fără ochi sufletele oamenilor. Nevăzătoare, dar cu ambiție de fier, a reușit să se califice cu nota 9,92 la Facultatea de Psihologie a Universității București

Cele mai recente articole de Actualitate