liberinteleorman.ro

9 din 12 inculpați în dosarul lui Dragnea au făcut apel

24 august 2018

Monica Vasilescu

După ce Înalta Curte de Casație și Justiție s-a pronunțat în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman, soluție în care Liviu Dragnea a primit 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru felul în care a favorizat desfășurarea unor infracțiuni, au urmat căile de atac, decizia nefiind definitivă. Dintre cei 12 inculpați în dosar, nouă sunt nemulțumiți de hotărârea instanței, făcând apel. Este vorba, în primul rând, de Liviu Dragnea și Floarea Alesu, cei doi care au primit condamnări cu executare, urmați de Marineci Ionel, Miloș Rodica, Șefu Olguța, Botorogeanu Adriana, Marica Valentina, Gheorghe Nicușor, Balaban Claudiu, inculpați care au primit pedepse cu suspendare.

Urmează motivarea instanței de judecată, care ar trebui să fie redactată într-o lună, după care dosarul va ajunge la un Complet de 5 judecători, pentru judecarea apelurilor. Ne referim aici la apelurile făcute de inculpați, dar și cel al DNA, care a cerut 7 ani de închisoare pentru abuz și condamnare pentru instigare la fals intelectual.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Proiectul #Antreprenorium: despre mentori și mentorat în afaceri

Următorul articol

Surse: La Ferma Salcia se cer demisiile unor angajați

Cele mai recente articole de Actualitate