liberinteleorman.ro

Proiectul #Antreprenorium: despre mentori și mentorat în afaceri

24 august 2018

Aproape jumătate din cei care sunt interesați să înceapă și să dezvolte o afacere în România indică mentoratul și discuțiile cu alți antreprenori ca fiind principalele lor surse de învățare, conform unui barometru EY România dedicat antreprenorilor. Dar este un mentor o condiție esențială pentru un început de succes în afaceri?

Părerile sunt împărțite. Unii își aleg mentorii din rândul personajelor celebre, de la Steve Jobs până la Richard Branson, învățând din viața acestora sau din discursurile sau cărțile scrise de aceștia. Alții au șansa unor mentori în carne și oase: prieteni sau cunoștințe care au reușit deja în afaceri și au disponibilitatea și capacitatea de a împărtăși celorlalți învățămintele și experiențele trăite.

Un singur lucru este sigur: cu sau fără mentor, viitorul antreprenor are nevoie de informațiile de bază pentru a-și deschide o afacere și a o dezvolta până în momentul în care îi poate aduce beneficiile mult visate. Proiectul #Antreprenorium, implementat de Asociația “Centrul de Consultanță și Management al Proiectelor” EUROPROJECT (CCMP EUROPROJECT), în parteneriat cu Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat (MMACA) își propune să ofere aceste informații prin sesiuni de informare și cursuri de dezvoltare a competențelor antreprenoriale.

Proiectul se adresează celor cei care au domiciliul sau reședința într-unul dintre cele șapte județe ale regiunii Sud-Prahova, Ialomița, Teleorman, Argeș, Dâmbovița, Giurgiu sau Călărași și care sunt interesați să înființeze o afacere non-agricolă în mediul urban din această regiune.

În afară de informare, proiectul organizează și un concurs de planuri de afaceri care poate aduce câștigătorilor o finanțare de până la 160.000 Ron pentru ca afacerea să poată porni. Iar o alternativă la mentorat este, în acest caz, consilirea oferită câștigătorilor concursului de planuri de afaceri pentru ca afacerea lor să se dezvolte și să evite riscurile unui eșec. Mentorii pot fi găsiți în cadrul stagiilor de practică în întreprinderi reale care sunt oferite deasemenea câștigătorilor concursului.

Proiectul #Antreprenorium este finanțat în cadrul Programului Operațional Capital Uman 2014-2020, apelul România Start Up Plus și are drept obiectiv încurajarea antreprenoriatului și a ocupării pe cont propriu prin susținerea înființării de întreprinderi cu profil non-agricol în zona urbană din regiunea Sud a României.

Pentru informații suplimentare referitoare la proiect, vă rugăm să utilizați următoarele date de contact: E-mail: [email protected] Tel: 0758.099.670

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Victor Drăgușin, primarul Alexandriei, cere ajutor public pentru descurajarea celor care strigă contra PSD

Următorul articol

9 din 12 inculpați în dosarul lui Dragnea au făcut apel

Cele mai recente articole de Actualitate