778 de angajate ale fabricilor de confecții din Teleorman rămân fără loc de muncă

în Actualitate/Cultură

Carmen Dumitrescu

Despre S.C. Time International Trading SRL, cunoscută drept „Filatura” am mai scris și în trecut. Vorbim despre un investitor străin, care a crescut o companie în județul Teleorman, pe principiile abuzului. Despre situația angajatelor de la Filatură am tot scris și, uneori, s-a lăsat și cu sancțiuni, puținele angajate care au avut curajul să se plângă despre condițiile de muncă fiind luate în calcul în cadrul controalelor efectuate de Inspectoratul Teritorial de Muncă. Acum, însă, se pare că lucrurile nu mai merg atât de bine pentru companie și că se pune problema unor disponibilizări colective. Potrivit unui comunicat al ITM Teleorman, 778 de angajate ale companiilor de confecții textile S.C. Time International Trading SRL și S.C Nelia Fine Stayle SRL vor fi concediate pe fondul dificultăților economice.

Societatea S.C. Time Internațional va concedia un număr de 600 de angajați din punctele de lucru Alexandria și Zimnicea, dintr-un total de 1201 salariați, iar S.C. Nelia Fine Stayle SRL ca disponibiliza 178 de angajați din punctul de lucru Turnu Măgurele, dintr-un total de 334 de salariați, transmite ITM Teleorman printr-un comunicat de presă.

În cazul în care vor există suspiciuni de încălcare a legislației muncii, ITM Teleorman va proceda la declanșarea de controale tematice, care vor avea în vedere respectarea de către angajatori a prevederilor legale referitoare la derularea procedurii de concediere colectivă, prin raportare la prevederile Codului Muncii și ale contractului colectiv de muncă aplicabil, fiind posibilă așadar chiar și o consultare cu salariații.

Cele două companii fac parte din rândul marilor angajatori ai județului Teleorman, S.C. Time International Trading SRL fiind chiar premiată de municipalitatea din Alexandria pentru contribuția avută la bugetul local al reședinței de județ, fără a spune un cuvințel despre condițiile de muncă improprii în care stau femeile acelea. Totuși, este prima dată când cele două companii de confecții textile fac disponibilizări de o asemenea amploare.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*