Vârsta cuprinsă între 18 și 25 de ani și o pregătire fizică foarte bună – acestea sunt două dintre condițiile pe care trebuie să le îndeplinească tinerii care vor să devină soldați profesioniști (servanți) în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman.
Un alt criteriu important se referă la faptul că pe aceste posturi pot candida și persoane care au absolvit cel puțin învățământul general obligatoriu, în condițiile prevăzute de Legea educației naționale nr. 1/2011, cu modificările și completările ulterioare.Foarte important
Persoanele interesate trebuie să transmită toate documentele necesare exclusiv electronic, în format pdf., la adresa de e-mail [email protected], astfel:- candidații depun dosarul, în volum complet, la adresa de e-mail [email protected] până la data de 11.07.2022, ora 16.00, zilnic, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică;
Probele de concurs constau în verificarea existenței fobiilor incompatibile cu sarcinile și responsabilitățile meseriei de pompieri (proba „Urcarea pe scară” și proba „Deplasarea în subsol întunecat”), precum și în evaluarea performanțelor fizice (Parcurgerea traseului practic-aplicativ).
Proba eliminatorie „Urcarea pe scară” constă în urcarea pe scara culisantă până la nivelul etajului al II-lea, al turnului de instrucție, coborârea și revenirea pe sol. Este declarat „ADMIS” concurentul care a executat corect proba în maximum 90 de secunde.
Proba eliminatorie „Deplasarea în subsol întunecat” constă în parcurgerea unui traseu cu lungimea de 20 m și lățimea cuprinsă între 2,5-3 m, amenajat în subsolul întunecat al unei clădiri. Candidatul parcurge traseul echipat cu aparatul de respirat, având vizorul obturat. Pe parcursul traseului se amplasează patru obiecte pe care candidații trebuie să le identifice. Pentru a fi declarat „ADMIS”, candidatul trebuie să identifice minimum două obiecte și să obțină un timp final de maximum 3 minute. Pentru fiecare obiect neidentificat candidatul este penalizat cu câte 20 de secunde.
Candidații care vor depăși probele eliminatorii, vor participa la următoarea etapă – evaluarea performanței fizice, care constă în parcurgerea unui traseu practic-aplicativ. Acesta poate fi urmărit accesând https://youtu.be/HcgzNWscNC4.IMPORTANT
Alte date şi informaţii suplimentare cu privire la organizarea concursului şi depunerea documentelor se pot obţine şi în timpul programului normal de lucru la Serviciul Resurse Umane al inspectoratului, tel. 0247/311113, interior 27129, pe pagina de internet a instituției – www.isuteleorman.ro sau accesând linkul http://bitly.ws/stgw
Alexandria sub asediu sau unde nu-i cap vai de picioare…
De mai bine de doua luni asistam la un spectacol de-a dreptul grotesc.Nimeni nu si-ar fi inchipuit un astfel de scenariu,motiv pentru care ,in numele multor alexandreni indraznesc sa expun cate va consideratii si sa adresez intrebari conducerii orasului si a judetului.
1.Desigur ca apreciem eforturile facute pentru imbunatatirea conditiilor de viata ale locuitorilor daca acestea sunt facute in mod inteligent,fara a prejudicia si mai mult cele existente.
2.A fost facuta o macheta ,afisata in holul primariei,in care sa se prezinte locuitorilor din Alexandria cum va arata in viitor zona pietonala,etapele de executie si noxele la care vor fi supusi(in afara de un afis scris pe un carton,,Ne cerem scuze”)???
3.A existat o minte mai luminata care sa imparta lucrarile in etape si nu sa se decoperteze,inclusiv trotuarele,de la un capat la altul,astfel ca la venirea ploilor vom inota in noroi??? Stiti ca in unele zone s-a mers pana la ancadramentul vitrinelor magazinelor care au fost partial avariate???
4.Ati lucrat cumva cu proiectantul vilelor din Buzescu,renumite in Europa,fiindca in final centrul pietonal asa va arata,cu numarul exagerat de alveole,turnate si ele ca p….. boului,in care se vor rataci oamenii , in loc sa se plimbe in spatii largi, generoase,vor fi nevoiti sa le ocoleasca.
5.Din demolari a rezultat un beton exceptional turnat,fara segregari si foarte compact.Oare nimanui nu i-a trecut prin cap sa faca incercari pe carote,pentru a determina rezistenta betonului care putea sa ramana ca suport pentru noile amenajari (mai putin mozaicul)???
6.Cat a costat spargerea si transportul zecilor de tone de beton, cu piconul, care ne-a macinat si ne macina in continuare linistea si sanatatea ??? Transeele de cabluri si conducte puteau fi trasate pe betonul existent si sapate cu discuri abrazive a caror decibeli erau considerabili mai redusi.
7.Din moment ce ati balastat si compactat terenul de ce nu procedati la turnarea imediata a noului beton pentru a evita venirea timpului ploios???
8.In cati ani preconizati sa se execute noul centru pietonal,asa cum l-ati gandit??? Sper sa nu impartaseasca soarta Casei de cultura sau a stadionului unde lucrarile au fost sistate.
PS.Acum cativa ani mi-am oferit,in mod gratuit,expertiza mea,pentru a ajuta la dezvoltarea orasului si a judetului.Am fost refuzat.Se pare ca specializarile mele in Japonia,SUA,Anglia ,Franta si Belgia nu cadrau cu politica (lui Dragnea) de ,,a fi cel mai destept dintre prosti”.
Semneaza in numele unui mare numar de alexandreni
Ing.Gh.Ierini
PS.Daca nu va esteteama, va rog sa publicati integral acest material.In caz contrar imi cer scuze pentru deranj