liberinteleorman.ro

45 de permise de conducere REȚINUTE și 13 certificate de înmatriculare RETRASE în 4 zile

27 decembrie 2023

În perioada 22 -26 decembrie a.c., polițiștii teleormăneni au fost în teren în vederea asigurării unui climat optim de ordine și siguranță publică, protejării patrimoniului și drepturilor și libertăților persoanelor, răspunzând nevoilor cetățenilor.

Astfel, în perioada 22 – 26 decembrie a.c., polițiștii au intervenit la peste 670 de evenimente, dintre care nu mai puțin de 660 au fost sesizate pe numărul unic pentru apeluri de urgență – 112, acționând pentru prevenirea și descurajarea faptelor antisociale, a situațiilor de risc și a oricăror evenimente ce ar putea perturba siguranța publică.

Totodată, în urma activităților preventive desfășurate, pentru neregulile constatate polițiștii au aplicat aproximativ 400 de sancțiuni contravenționale în valoare de circa 200.000 de lei, au reținut 45 de permise de conducere și au retras 13 certificate de înmatriculare pentru diverse abateri de la normele privind circulația pe drumurile publice.

În perioada de referință, la nivelul județului au fost înregistrate nouă accidente rutiere ușoare (Vitănești, Videle, Izvoarele, Alexandria, Roșiori de Vede, Crângeni, Peretu), 14 persoane având nevoie de îngrijiri medicale, în cauze fiind întocmite dosare penale.

Polițiștii atrag atenția asupra necesității respectării normelor rutiere de către toți participanții la trafic, întrucât cauzele generatoare ale evenimentelor tragice produse pe drumurile județului nu sunt imputabile doar unei categorii.         

De asemenea, în ceea ce privește circulația pe drumurile teleormănene, polițiștii au constatat șase infracțiuni, dintre care două pentru conducere pentru conducere sub influența alcoolului.

Totodată, la nivelul județului s-a acționat preventiv – reactiv, în filtre rutiere, în scopul descurajării și combaterii consumului de alcool și substanțe psihoactive la volan, precum și pentru prevenirea infracțiunilor comise cu violență, depistarea, identificarea și tragerea la răspundere a persoanelor urmărite în temeiul legii.

În intervalul 22 – 26 decembrie a.c., polițiștii rutieri au fost prezenți pe principale artere din județ, totodată asigurând fluidizarea traficului în zona Mănăstirii Pantocrator, în vederea reducerii riscurilor de producere a accidentelor rutiere, având în vedere numărul mare de vizitatori înregistrat în această perioadă.

Exemple:

Fără alcool la volan!

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Roșiori de Vede au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere fără permis și conducere sub influența băuturilor alcoolice, în cazul unui eveniment rutier soldat cu pagube materiale, produs pe strada Oituz din localitate.

În ziua de 26 decembrie a.c., Poliția Municipiului Roșiori de Vede a fost sesizată cu privire la producerea unui accident rutier, pe strada Oituz din localitate, accident soldat cu pagube materiale.

În urma verificărilor efectuate de către polițiști în bazele de date ale Poliției Române, a rezultat faptul că unul dintre conducătorii auto – bărbat în vârstă de 29 de ani, din comuna Drăgănești de Vede – nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Rezultatul testării cu aparatul etilotest a indicat o valoare de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care bărbatul a fost condus la spital în vederea recoltării de probe biologice de sânge necesare în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere fără permis și conducere sub influența băuturilor alcoolice, cercetările fiind continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Roșiori de Vede.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Fotbal feminin: Obiectivul antrenorului Călin Pistolea la CSM Alexandria

Următorul articol

Tradiții și superstiţii de Sfântul Ştefan. Semnificația numelui pe care îl poartă sute de mii de români

Cele mai recente articole de Actualitate