liberinteleorman.ro

Moromeții 2, filmat în Teleorman, a luat nouă premii la Gala Gopo

20 martie 2019

Monica Vasilescu

Sursă photo: premiilegopo.ro

Moromeții 2 este considerat unul dintre cele mai bune filme românești ale momentului.
Pelicula, filmată în Teleorman, într-o casă rămasă în timpurile lui Marin Preda, un film care ar trebui văzut de fiecare teleormănean pentru a conștientiza drama comunismului, a avut cele mai multe nominalizări la Gala Gopo 2019, de aseară.
Premiile Gopo, eveniment prin care se recompensează cele mai importante realizări cinematografice naționale din cursul anului precedent au bucurat foarte mult echipa Moromeții 2. Nouă trofee și-a adjudecat filmul realizat pe un text care porneşte de la romanul emblemă al literaturii române ”Moromeţii” – de Marin Preda. Cel mai bun film, Cea mai bună imagine (Vivi Drăgan Vasile), Cel mai bun montaj (Dana Bunescu și Alexandra Gulea), Cel mai bun sunet (Dana Bunescu, Cristinel Șirli, Constantin Fleancu), Cele mai bune decoruri (Cristian Niculescu), Cele mai bune costume (Dana Păpăruz), premiu oferit de Cellini România, Cel mai bun machiaj și cea mai bună coafură (Dana Roșeanu, Iulia Roșeanu, Domnica Bodogan), acordat de MAC Cosmetics, și Tânără Speranță (Iosif Paștina). De asemenea, Premiul Publicul acordat producțiilor autohtone cu cel mai mare succes la box-office în 2018 a mers tot la “Moromeții 2”.


Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

„De ce-ați venit în Teleorman?”

Următorul articol

Dosarul angajărilor fictive ar putea fi rejudecat. Avocații lui Dragnea contestă completul din prima instanță

Cele mai recente articole de Cultură

Ziua Drapelului, la bibliotecă

Biblioteca Județeană Marin PredaTeleorman, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Teleorman, marchează miercuri, 26 iunie 2024, începând cu ora 10.30, Ziua Drapelului național printr-o serie de activități culturale, ateliere de lucru cu copiii asociației DAI O ȘANSĂ la compartimentul împrumut pentru copii și expoziții tematice. Ziua Drapelului Național a fost proclamată prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998, în data de 26 iunie. Culorile drapelului național, roșu, galbenși albastru, sunt aceleași de la Revoluția română din 1848, doar dispunerea, raportul și intensitatea culorilor diferă.