liberinteleorman.ro

„De ce-ați venit în Teleorman?”

20 martie 2019

Carmen Dumitrescu

Acestea au fost cuvintele care l-au întâmpinat pe Dacian Cioloș în cadrul vizitei lui în Teleorman: „De ce-ați venit în Teleorman?”

Ele au fost emise de o anume Cristiana Alcea, consilier județean și slugă de nădejde a partidului unic local, în cadrul unei acțiuni sponsorizate de PSD la Roșiorii de Vede, singura sarcină a celor implicați fiind să spună scurt: „ZERO”. Asta n-a fost greu, așa că tinerii din PSD prezenți acolo și-au îndeplinit treaba de toți banii. Lucrul la care ei nu s-au așteptat a fost acela ca Dacian Cioloș să se apropie de ei și să discute, față în față, despre motivul nemulțumirii lor, care nu reieșea prea clar din foile A4 , făcute în grabă de vreo secretară obosită de la partid. Atunci situația a scăpat de sub control, însă Cristiana Alcea s-a gândit că are toate motivele să se erijeze în lider de grup. E drept că alcineva din grupul acela n-a mai fost la DNA să-l susțină pe infractorul șef și nici expresia urii nu e la fel de evidentă pe chipurile celorlalți duși acolo cu arcanul, așa că Alcea chiar a fost îndreptățiță să se comporte ca la ea în mahala în fața unui fost premier al țării, până la urmă.

Însă, din tot dialogul dintre Alcea și Cioloș, am reținut o singură parte. Și anume o întrebare a consilierului județean pesedist adresată fostului premier al României: „De ce-ați venit în Teleorman?”. În ciuda faptului că Cioloș a subliniat în clar că e în țara lui, în care are încă libertate de mișcare, Alcea a rămas setată pe principiile comuniste care i s-au transmis imediat după operațiunea de spălare a creierului, la care a fost supusă de mică.

Și totuși… „de ce-ați venit în Teleorman” este, în fapt, cea mai clară expresie a mentalității pesedistului teleormănean. El e șef la el în județ. El stabilește cine poate să vină și cine poate să plece. El decide cine e binevenit și cine nu. Pentru că a primit județul în dar de la părinți. Pentru că apartenența la PSD îți dă dreptul să tragi lumea la socoteală când îți trece granița. Ei, pesediștii, sunt un fel de vameși ai locului. Ei știu clar cine are voie și cine nu are voie să vină în vizită în Teleorman. Pentru că Teleormanul e al lor. L-au primit de la Dragnea cadou de înscriere în partid.

Reacția pesediștilor la vizita lui Cioloș, care altfel trecea neobservată, demonstrează, însă, că oricât de vameși ar fi pesediștii, tot lipsiți de inteligență au rămas. Șicanarea lui Cioloș, postările ulterioare ale unor lideri ai partidului despre această vizită i-au ridicat lui Cioloș un fel de statuie alternativă în Teleorman. Și pentru că nu-i putem bănui de propagandă pro-Cioloș, rămânem la opinia noastră, că Dragnea a preferat să se înconjoare de proști, ca să nu-l complexeze nimeni.

„De ce-ați venit în Teleorman?” este o întrebare dificilă, de fapt. Căci în Teleorman nu e democrație și, în consecință, nu intri și ieși din el când vrei. De aceea, avem certitudinea că Cioloș n-a răspuns corect la întrebarea Cristianei Alcea. Răspunsul corect era altul: „Dacă știam că Teleormanul e al mamei tale, aduceam și un buchet de flori!”

Vedeți confruntarea dintre Dacian Cioloș și Cristiana Alcea aici:

https://www.facebook.com/iesitiinstradadacavapasa/videos/602092080266797/?__tn__=kCH-R&eid=ARDxJ_CfGu07Y_EShWzjDKVke1pg6fxr-z4vjuEr1YBTtya-3o_JRO9LbdkaUwWMp0KrTSNzgG60GS_m&hc_ref=ARQjLEiRiKTu-uAqNqxPWn1bBt8AyIkYyhSYwDn_SSFJKi64XtP48ZD1Q1_EmvS8ns0&fref=nf&__xts__[0]=68.ARBxKCzHhErFUOofChuiVgyHYoB0Kkapb1PRgQonqs6ztW91LMYRRbhjaLD5pkqTvuO1WOsCU5kKHAnjgSPttMqX7lGEL_Eb8-rvS4fTGs9zIMw54Q5Y6DOOXaE4QF-wSjU6fgJrud8SKkuQgt12lNHA2LKEWHufAe55z2OMQlUyo17juDn3Wj4xtMQ8amP37GIIlb26cAiKzfv0WYanmEGHIqRFU-dE4v3X1JejADx9RGt-IRS_TCezm-rig9xazOFq4-Uqet-N1MRcyytQ6XX3QU0iOnqQPUEJRAQ4xndptl-RiboDoY-1gHZy_6ZZ6BtveryYm6HiKk6cnSSn0h9RamYimUsBjWVB

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Jenica Dumitru, martor în dosarul angajărilor fictive: ”Toată lumea considera ca domnul președinte Dragnea știa de situație”

Următorul articol

Moromeții 2, filmat în Teleorman, a luat nouă premii la Gala Gopo

Cele mai recente articole de Actualitatea politică