110 teleormăneni s-au vindecat de COVID-19

în Administratie/Sănătate

Deși condițiile s-au relaxat, autoritățile sfătuiesc în continuare populația să păstreze vigilența în privința igienei personale și distanțării sociale. Vestea bună e că, în general, numărul vindecărilor este semnificativ mai mare decât al victimelor, astfel că oamenii nu mai au motive să stea într-o stare de panică. Până acum, 110 teleormăneni s-au vindecat de COVID-19, iar mai mult de jumătate dintre ei au fost pacienții spitalului suport COVID din Roșiorii de Vede, singurul specializat momentan în tratamentul bolii.

Astăzi, în Teleorman, sunt monitorizate, conform Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, 1758 de persoane aflate în izolare la domiciliu și 8 persoane aflate în carantină instituționalizată.

Direcția de Sănătate Publică Teleorman raportează până în prezent vindecarea a 110 persoane din județ, iar dintre acestea, 73 au fost externate de la Spitalul Municipal „Caritas” din Roșiorii de Vede.

De la începutul epidemiei și până în prezent, la nivelul județului, au fost efectuate 1837 de teste COVID-19, dintre care 1124 în laboratorul coordonat de DSP Teleorman. Vestea bună e că și aparatul PCR al Spitalului județean din Alexandria a început să fie utilizat de cadrele medicale, momentan pentru uz intern.

Totuși, autoritățile ne sfătuiesc să rămânem vigilenți. Având în vedere numărul de cazuri nou confirmate la nivel național, care se situează peste media ultimei săptămâni, ele atrag atenția asupra respectării cu rigurozitate a normelor de conduită sanitară și de prevenire a răspândirii noului coronavirus, cu precădere a celor referitoare la purtarea măștii în spații închise, evitarea contactului, igienizarea frecventă a mâinilor și păstrarea distanței față de alte persoane.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*