liberinteleorman.ro

Ziua mondială a educației și a educatorului, la Școala gimnazială nr. 2 videle

6 octombrie 2015

12077495_903559213013696_208396751_n

De ziua ei, educatia a fost sarbatorita de elevii si profesorii Scolii Gimnaziale Nr. 2 Videle printr-o gama variata de activitati. Scopul acestora a fost de a sublinia rolul si importanta educatiei in viata fiecarui copil, locuitor al planetei.

Prima parte a activitatii s-a desfasurat in sala de sport a scolii, unde elevii claselor V-VIII au prezentat materiale despre semnificatia Zilei Educatiei, au realizat si prezentat creatii literare, compuneri, poezii, eseuri in care au exprimat ganduri de apreciere, recunostinta fata de dascalii lor si scoala in care invata. S-a subliniat faptul ca educatia joaca un rol primordial in construirea unei lumi prospere, decente, sigure si, de aceea, printre Obiectivele de Dezvoltare ale Mileniului, adoptate in cadrul Summit-ului de la New York (septembrie 2015), se numara si educatia de calitate, conditia si pilonul pentru atingerea celorlalte obiective de dezvoltare formulate care vor avea ca termen de atingere anul 2030. Nu putem avea o lume prospera, sigura, comunitati sustenabile, un mediu curat, o stare buna de sanatate, pace, justitie, institutii stabile daca nu avem educatie. In acelasi cadru s-a prezentat si un material video despre istoricul scolii, pentru a se marca aniversarea a 35 de ani de existenta si activitate a acesteia.

In cea de a doua parte a activitatii, desfasurata pe terenul de sport din curtea scolii, facandu-se loc non-formalului, aproximativ 200 de elevi din invatamantul gimnazial si profesorii lor s-au prins intr-un lant al educatiei, pentru a arata, intr-un mod simbolic, ca aceasta reprezinta un cerc in care se regasesc si se identifica cu totii, interactioneaza, se sustin reciproc, elevi si profesori, pentru a construi impreuna lumea in care doresc sa traiasca. Atmosfera a fost animata de multitudinea baloanelor de diverse culori pe care elevii prezenti au scris diverse mesaje, idei, ganduri despre educatie. Cu totii au subliniat faptul ca educatia inseamna: pace, bunastare, progres, securitate, democratie, o viata mai buna, este “arma” cu care, daca dorim, “putem schimba lumea“, ne-a spus profesor Iorga Monica.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

George Drăghici și Florin Titirișcă vor funcția de primar la Alexandria

Următorul articol

Dan Popescu nu va fi repus în funcţia de viceprimar al Alexandriei

Cele mai recente articole de Învățământ