liberinteleorman.ro

Worldglass Parbrize Alexandria, povestea unei afaceri de succes pornite de la zero de Andrei Ioanițescu

2 februarie 2024

În pitorescul județ Teleorman, antreprenoriatul întâmpină provocări și riscuri mai mari decât în alte părți din România. Datele statistice arată că aici este una dintre cele mai reduse rate de firme, raportat la suta de mii de locuitori, fapt care poate reflecta atât o lipsă de oportunități, cât și teama de riscuri financiare într-un mediu economic cu provocări specifice. În ciuda multor obstacole, există povești de succes care strălucesc în peisajul economic local. Cu viziune, tenacitate și o doză sănătoasă de curaj, sunt oameni care au demonstrat că reușita în antreprenoriat poate fi o realitate și în mediile mai puțin dezvoltate.

Andrei Ioanițescu și Worldglass Parbrize Alexandria, de la vis la realitate

Alexandria, un oraș cu perspective limitate, a devenit terenul de desfășurare al unei povești impresionante. Andrei Ioanițescu, un tânăr antreprenor, a reușit să transforme visul său în realitate, construind o afacere în creștere constantă. Într-o țară cu taxe și impozite greoaie pentru antreprenori, Andrei a avut curajul să pornească de la zero și să deschidă propriul atelier de montaj parbrize în Alexandria.

De la constrângeri, la libertate, spre drumul propriu

După ani de muncă în cadrul unei companii care nu a acordat prea multă atenție angajaților și nu respectă legile în vigoare, Andrei a luat decizia de a-și croi propriul drum în lumea afacerilor. Cu experiența acumulată și dorința de a face lucrurile diferit și corect, el și-a înființat o firmă și a pornit ceea ce este astăzi Worldglass Parbrize Alexandria. Un atelier autorizat RAR, specializat în montajul de parbrize, condus de un tânăr în vârstă de 32 de ani, cu o experiență continuă în domeniu, gestionând peste 10.000 de montări de parbrize, lunete și geamuri laterale ale autovehiculelor.

Cum a depășit provocările: Calitatea face diferența

„Greu a fost la început mai ales să nu-mi pierd răbdarea și speranța. Nu am știut că este atât de greu. Nu mi se pare normal ca statul să-mi ia impozit pe ideea mea. Ei îmi iau bani pe ceea ce eu creez. Plătesc la stat 40% pentru un angajat. Nu e normal. Am deschis firma în 2021, am avut multe cheltuieli, cu stocul, cu materialele și am fost pe pierdere în primul an. Apoi, ușor, ușor, am trecut pe profit. Este greu să te menții pe linia de plutire cu aceleași produse calitative. Îți dau un exemplu: folosesc adezivul Sika. Este cel mai scump de pe piață. Pot să mă bat cu oricine în calitatea materialelor. Calitatea mă diferențiază de concurență. Plus că este o concurență neloială, că ei nu au autorizație RAR. Pentru mine înseamnă foarte mult să avem toate actele la zi. Ei schimbă firmele frecvent, le pun în insolvență etc. Dar eu îmi văd de drumul meu și nu stau în loc de obstacole. Eu cred că tot timpul există soluții la probleme”, a declarat Andrei, ilustrând provocările întâmpinate într-un mediu fiscal dificil. Cu toate acestea, tânărul corect și dedicat își plătește taxele la zi și își propune să facă față tuturor greutăților întâlnite pe drumul său antreprenorial.

În această lume, drumul către succes nu este întotdeauna pavat cu flori, mai ales dacă nu ai susținere financiară sau politică. Din contră, adesea, este presărat cu obstacole și sacrificii. Andrei își amintește cu emoție de zilele în care masa sa consta doar în pâine, iar soția sa îi era alături în această luptă comună. În acele clipe dificile, el a făcut alegerea de a investi toate resursele disponibile în materiale de calitate pentru a oferi servicii de excepție celor care îi treceau pragul. Această hotărâre a fost fundamentul pe care și-a construit afacerea, iar acum, rezultatele încep să se arate. „A fost greu. Și le spun și tinerilor care vor să aibă propria afacere: nu vă gândiți că vă luați casă sau mașină după trei luni. Am avut momente când am început business-ul în care am cumpărat doar pâine”, a mărturisit Andrei, reflectând asupra sacrificiilor din primii ani de activitate.

Alegerea lui de a se concentra pe calitate a fost un factor crucial în succesul său ulterior. Materialele de înaltă calitate și serviciile impecabile au adus încrederea clienților, făcându-l cunoscut ca un profesionist de încredere în domeniul montajului de parbrize. Astăzi, Worldglass Parbrize Alexandria, atelierul său, este un punct de referință pentru deținătorii de mașini din zonă.

Povestea lui Andrei Ioanițescu nu este doar despre antreprenoriat, este despre perseverență, sacrificiu și credință într-un viitor mai bun. Este o mărturie a faptului că pasiunea și dedicarea pot învinge orice provocare, indiferent de loc, circumstanțe și riscuri.

În momentul de față, Andrei nu doar că a depășit greutățile începutului, dar a și transformat povestea sa într-o sursă de inspirație pentru alți tineri pe care îi are alături în echipa sa de tehnicieni calificați. Colegul său, Alexandru, a lucrat timp de 5 ani în Anglia, dar dorul de casă l-a făcut să încerce să se dezvolte profesional pe plan local, alături de Andrei, într-un atelier, primitor, cald, cu muzică bună și condiții adecvate de lucru. Iar vibe-ul echipei se vede în fiecare parbriz montat cu grijă, în fiecare client care pleacă mulțumit și pune o cărămidă la povestea unei lupte și a unei reușite personale remarcabile.

Întrebat ce l-a determinat să-și pună resursele și energia pentru a începe o afacere în Alexandria, Andrei Ioanițescu ne-a spus că a crezut în forțele sale. Însă, consideră că planificarea și viziunea sunt cheile pentru construirea unei afaceri prospere. Astfel, fondatorul Worldglass Parbrize Alexandria mărturisește, cu privire la viitorul său, că își propune să tragă linie în 2026 și să evalueze direcția pe care o va lua afacerea sa în continuare. Va face o analiză amănunțită a parcursului său și o să decidă dacă este în continuare fezabil să continue în România. Decizia sa nu este doar una financiară, ci și o reflectare a contextului economic și fiscal din țară. Cu un ochi atent la perspectivele oferite tinerilor antreprenori și la povara fiscală impusă de stat, Andrei intenționează să ia o hotărâre pentru viitorul afacerii sale. Dacă evaluarea din 2026 va confirma că business-ul său se dezvoltă în direcția dorită, Andrei are planuri mari de extindere. Cu încrederea în calitatea serviciilor sale și cu o viziune orientată spre creștere, el aspiră să aducă succesul Worldglass Parbrize Alexandria și în alte locații din județ. De asemenea, are și alte planuri despre care vom detalia la momentul oportun.

Worldglass Parbrize Alexandria: Performanță în montajul parbrizelor

Proiectul lui Andrei, Worldglass Parbrize Alexandria, se remarcă prin abilitatea sa de a realiza cu brio toate provocările rezultate în montajele profesioniste ale parbrizelor, lunetelor și chiar în cazurile modelelor auto exclusiviste. Experiența vastă și angajamentul pentru calitate au făcut ca acest atelier să devină o alegere de încredere pentru șoferii din Teleorman și nu doar atât. Având satisfacția rezultatelor sale, Andrei ne-a povestit că a fost încântat când a fost ales să lucreze la un vehicul de lux. „Am avut un client cu Porsche Panamera, fabricație 2021, și avea nevoie de parbriz Carlex din America. Parbrizul costa la mine 4.600 lei și la reprezentanță costa peste 12.000 lei. Și l-a pus la mine. Mi-am spus atunci că nimic nu este imposibil dacă îți dorești, faci ceea ce îți place și oferi calitate”, este de părere tânărul.

În concluzie, povestea lui Andrei Ioanițescu și a Worldglass Parbrize Alexandria servește drept inspirație pentru tinerii antreprenori, arătând că prin pasiune, dedicare și calitate, orice vis poate deveni realitate, chiar și în medii considerate dificile.

Cei care au nevoie de parbrize, geamuri laterale, lunete pot găsi atelierul în Alexandria, pe Strada Horia, Cloșca și Crișan, nr. 49. Totodată, pot afla mai multe detalii de pe www.worldglass.ro sau la 0760871396. Vara, echipa Worldglass Parbrize Alexandria se deplasează și la domiciliul clientului.

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Meci de baschet la Polivalentă – CSM Alexandria va întâlni CSM Oradea

Următorul articol

La plimbare cu căruța prin centrul municipiului Roșiori – VIDEO

Cele mai recente articole de Actualitate