liberinteleorman.ro

Viorica Dăncilă a recunoscut abia acum: Dragnea a vrut AMNISTIA și GRAȚIEREA

Mai țineți minte când Liviu Dragnea era pe cai mari la Capitală și voia cu tot dinadinsul să modifice codul penal pentru a scăpa de închisoare? Sau celebra replică pe care i-a adresat-o unei jurnaliste, tot în contextul pușcăriei: și cu ce dracu` mă ajută pe mine asta, domnișoară? Ei, bine, abia acum, după ce baronul întâi al Teleormanului a ajuns la Rahova s-au decis și cei care l-au slujit să spună adevărul. Chiar pentru ziarul Adevărul. Într-un interviu acordat de Viorica Dăncilă, premier la vremea respectivă, s-a aflat despre presiunile pe care le făcea Liviu Dragnea pentru a se da Ordonanța pe Amnistie și Grațiere.

”Da, a avut loc acea întâlnire în patru, la sediul PSD din Băneasa. Au fost prezenţi Dragnea, Tăriceanu, Tudorel Toader şi eu, în calitate de premier. Îmi amintesc perfect că domnului Tudorel Toder i s-a solicitat amnistie şi graţiere. Domnul Dragnea şi Tăriceanu au susţinut varianta ordonanţei de urgenţă privind amnistia şi graţierea. A fost o discuţie foarte aplicată, în termeni juridici, între domnii Dragnea, Tăriceanu şi Tudorel Toader. Eu mai mult am ascultat. Fiind premier, nu puteam să iau o decizie fără un act venit din partea Ministerulul de Justiţie. Trebuia să am un act normativ şi nu l-am avut”, a declarat Viorica Dăncilă pentru Adevărul.

Întrebată dacă discuţia s-a terminat cu o concluzie, în care Tudorel Toader fie să refuze, fie să accepte propunerea lui Liviu Dragnea, Viorica Dăncilă a răspuns: ”Nu. Întâlnirea din Băneasa nu s-a terminat cu o concluzie clară. Urma să mai aibă loc alte întâlniri”. Ulterior, Tudorel Toader a fost schimbat din Guvern pentru că a refuzat să iniţieze ordonanţa salvatoare.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

2 Comments

  1. „Eu mai mult am ascultat. Fiind premier, nu puteam să iau o decizie” – adică madam ședea ca proasta și asculta, că tot nu pricepea nimic din ce vorbeau ăia.
    Concluziile să le trageți voi. 😁

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

FOTO Ziua Copilului, sărbătorită și la Alexandria de Asociația „Mihai Murar”: 400 de copii au primit baloane și creioane

Următorul articol

EXCLUSIV! Sami Calotă a ajuns astăzi la DNA

Cele mai recente articole de Actualitatea politică