Violeta Zaharia este zâna bună: ”Iubesc oamenii, frumosul și tot ceea ce fac este din pasiune și cu multă dragoste”

în Interviu

Monica Vasilescu

violeta-zaharia-3Violeta Zaharia este un om aparte. Zâmbetul ei molipsește de la distanță și are o aură în jurul ei care duce la destinderea atmosferei, oricât ar fi ea de încărcată. După ce am aflat că e chimist, am crezut că am găsit explicația. Dar voia bună a Violetei nu vine doar din transformarea substanțelor. Ea este devotată copiilor, chiar dacă își mai găsește timp și pentru hobby-ul său de a aduce lumină pe chipul femeilor, prin machiaj. Atunci când nu se ocupă de fumusețea fizică, se dedică celei spirituale. Organizează petreceri, intră în rândurile celor mici chiar dacă pentru asta este nevoită să-și pună un nas de clown, iar de curând a devenit trainer și a adus cursuri creative pentru copii la Turnu Măgurele. Când are timp pentru toate și ce anume o determină să se implice atât de mult într-o lume care preferă delăsarea, am aflat de la Violeta Zaharia, un om de poveste, care ne-a mărturisit aspecte din viața ei, de la care am vrut să aflăm, în primul rând, cum face trecerea din lumea de poveste la cea reală.

Reporter: Violeta, ești make-up artist, maestru de ceremonii, organizator de evenimente și, mai nou, trainer la o școală de actorie și dezvoltare personală. Cum ai ajuns să faci toate acestea și când ai timp?

Violeta Zaharia: Încep prin a spune că pasiunea nu cunoaște limite.

R.: Să vorbim despre prima pasiune: machiajul. Când și cum ți-ai descoperit această îndemânare?

V.Z.: Cred că pasiunea pentru make-up am avut-o dintotdeauna. Îmi aduc aminte că îmi doream să ajung acasă de la școală să prind trusa mamei care reprezenta o adevărată încântare pentru mine, iar combinațiile de culori pe care eu le realizam mă fascinau de-a dreptul. Mi-am dat seama mai târziu cât de important este pentru o femeie să-și pună în valoare trăsăturile, să ascundă anumite imperfecțiuni, prin diverse tehnici, și să poarte un machiaj realizat corect, în funcție de trăsăturile acesteia. Sigur că am dorit să cunosc mai bine aceste taine ale machiajului și să fiu într-o continuă perfecționare, iar în urmă cu șase ani am absolvit un curs de machiaj profesional în București, al Laurei Dollis, renumită ca make-up artist al vedetelor.

R.: Ești zâna bună pentru copiii din Turnu Măgurele. Spune-mi când și cum a fost întemeiată ideea de a organiza petreceri pentru cei mici?

V.Z.: Ideea de a organiza evenimente pentru cei mici a luat naștere în urmă cu câțiva ani, odată cu aniversarea fetiței mele, atunci când, nemulțumită fiind de lipsa unor activități de divertisment pentru copii, am știut că acela este momentul în care trebuie să mă implic personal. Am reușit preț de câteva ceasuri să opresc timpul în loc, să aduc poveștile mai aproape, pe un tărâm de basm cu eroi și zâne dornice de joacă, veseli și plini de energie. Faptul că am o experiență didactică, dar și multe training-uri ce stau la baza perfecționării mele din punct de vedere profesional, mă ajută foarte mult în activitățile pe care le întreprind. Astfel că, în acest moment, formăm o echipă tânără, pusă pe distracție, cu o varietate în alegerea personajelor din basm, multă muncă, ambiție și un strop de pasiune. Și toate acestea pentru că iubesc foarte mult copiii.

R.: Un alt proiect este Laboratorul Violetei? Ce experimentezi aici?

V.Z.: În afară de aceste pasiuni ale mele, profesez ca și chimist în cadrul SGA Alexandria, iar acest proiect s-a mulat ca o mănușă pentru activitatea pe care eu mi-am dorit-o pentru copii. Am vrut și iată că am și reușit ca, prin acest proiect nou, să stimulez cât mai mult creativitatea și pofta de cunoaștere în care copiii, sub stricta mea supraveghere, fac experimente științifice simple și au posibilitatea să învețe, prin joacă, anumite lucruri de care ne lovim zi de zi sau pot fi numite banale, dar pe care nu am știut să le explicăm până acum. Așa a luat naștere noul meu proiect numit ”Laboratorul Violettei”.

R.: Ai reușit să aduci Constantin Academy” la Turnu Măgurele. Ce presupune acest proiect și cum crezi că va fi primit el într-un oraș mic și cu puține perspective?

V.Z.: Încă de când am intrat ca și trainer în echipa ”Constantin Academy”, mi-am dat seama că acolo sunt profesioniști care încurajeză dezvoltarea creativă atât a copiilor, cât și a adulților. Și, da… mi-am dorit să aduc acest proiect în Turnu Măgurele, tocmai pentru că mulți copii nu au posibilitatea de a participa la asemenea cursuri de dezvoltare personală decât în orașe mari, precum București. Avem copii foarte buni pentru care trebuie să facem mai mult, chiar dacă vorbim de un oraș mic și slab dezvoltat, cum este Turnu Măgurele. Avem copii pe care îi putem forma. Cursul de TV și ACTORIE pentru juniori se adresează copiilor cu vârste între 6 și 12 ani. Acest curs a început în data de 17 septembrie, va dura opt săptămâni, iar pe această cale încurajez părinții să își îndrume copiii către această opțiune, deoarece ne dorim să îi ajutăm să aibă încredere în ei, să scape de timiditate prin diferite jocuri pe care noi le propunem. Este vorba despre simulare de emisiuni, interviuri, lucrul în echipă, dicție și respirație pentru dezvoltarea limbajului clar, dezvoltarea imaginației. La sfârșitul cursului, copiii vor primi o diplomă și înregistrări din timpul cursului, după ce vor trece prin mai multe probe în care urmează să dovedească abilitățile de dezvoltare dobândite de-a lungul training-ului. Mai multe informații pot găsi dacă accesează www.constantin.academy. Pe această cale, vreau să transmit mai departe mesajul Academiei: ”Noi credem în talente și ne dorim ca cei mici să fie încurajați spre dezvoltare”. Le doresc succes boboceilor noștri din prima grupă și îi așteptăm pentru înscrieri în cea de-a doua grupă în număr cât mai mare.

R.: Cum reușești să împarți zâmbete în fiecare clipă? Tu nu ești supărată niciodată?

V.Z.: Sunt o fire veselă, cu un stil propriu etic şi moral, destul de ambiţioasă atunci când îmi propun ceva. Iubesc muzica, dansul, florile şi pun suflet în ceea ce fac. Iubesc oamenii, frumosul și tot ceea ce fac este din pasiune și cu multă dragoste. Iar dacă vreți să vă împărtășesc un mic secret … am sufletul unui copil, iar asta nu îmi dă voie să fiu supărată niciodată.

R.: Dacă ai fi magician, care ar fi primele trei lucruri pe care le-ai transforma în lumea actuală?

V.Z.: Răutatea, sărăcia și tristețea de pe chipul oamenilor. Aș interzice cafeaua de luni dimineața, care îți dă timp și idei care nu ar trebui să îți treacă prin cap atât de matinal. Aș milita pentru o zi liberă legală, oficială, pe care s-o primim când nu avem nimic de făcut. Aș inventa pastile magice care să ne scape de boli și niciodată să nu mai fie cineva bolnav. Cu restul ne descurcăm noi.

R.: Ce te face să te implici atât de mult într-o societate de la care oamenii, în general, nu mai au așteptări?

V.Z.: Dorința de a fi prezentă în viețile oamenilor și de a rămâne în sufletul lor știind că eu am putut face ceva pentru a ajuta.

R.: Te simți un om împlinit? Poți spune că ți-ai găsit rolul în viață?

V.Z.: Mă bucur că am avut curajul să cred cu tot dinadinsul în visul meu. Am pus cărămidă cu cărămidă la temelie, iar el a devenit realitate. Și, da, pot spune că aceste realizări m-au împlinit profesional.

violeta-zaharia-2

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*