Viitura electorală…

în Actualitatea politică/Administratie

Carmen Dumitrescu

Aci, la noi, pe Teleorman, toate evenimentele – bune sau rele – sfârşesc prin a prinde parfum electoral. Cam aşa s-a întâmplat şi cu viitura de mari proporţii care ar fi trebuit să lovească Alexandria în cursul nopţii trecute. Toată ziua, pe malul râului Vedea au stat voluntari, dar şi angajaţi ai Primăriei Alexandria, dornici să facă o impresie bună superiorului ierarhic, încărcând saci cu nisip. Cu vreo câteva ore înainte de prăpădul anunţat, la faţa locului – adică într-un singur punct de pe râul Vedea, singurul inundabil, probabil – s-au adunat cei mai de seamă pesedişti ai judeţului. Dacă ar fi să fim mai catolici decât Papa, am fi totuşi obligaţi să remarcăm faptul că nu viitura o aşteptau ei, ci pe Liviu Dragnea, care afirmase în treacăt că ar putea ajunge să evalueze pagubele inundaţiilor în judeţul lui.

Interesant a fost, însă, faptul că oamenii care locuiau în zonă au fost liniştiţi încă de la început, chiar dacă erau zvonuri dintre cele mai teribile cu privire la spargerea barajului Vidraru şi la inundarea totală a Alexandriei. De aceea, mulţi au decis să stea pe marginea apei şi să privească amuzaţi efortul celor de la ISU, ADP, Primărie şi Organizaţia de Tineret a PSD, coordonaţi de primarul Victor Drăguşin, viceprimarii Ionuţ Neacşu şi Lucian Iotu. Mai târziu, pe la ora 21.30, au ajuns la faţa locului şi alte figuri de seamă ale social-democraţiei locale. Adrian Gâdea s-a remarcat prin expresia îngrijorată a feţei, care o completa perfect pe aceea mai destinsă a suprefectului Alexandru Ceciu. În cele din urmă, viitura s-a dovedit a fi o creştere semnificativă, dar nu alarmantă a debitului râului Vedea, spre satisfacţia locuitorilor de pe strada Alexandru Ghica, decişi ca data viitoare să spargă sacii de nisip pentru ca autorităţile să-i încarce de două ori, numai aşa, de dragul priveliştii electorale…

 

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*