liberinteleorman.ro

Videleanul Bogdan Stănică, Vocea României: ”Muzica este totul pentru mine, căldură și frig, bine și rău, o cale de a scăpa de lumea reală și de a rămâne singur cu gândurile și sentimentele mele”

30 septembrie 2017

Monica Vasilescu

Nu e ușor să treci de juriul de la Vocea României, pentru că, la acest concurs, pe lângă vocea care sună bine, se caută un glas special și ceva-ul acela care diferențiază și care ar putea face un concurent să poată fi numit prima voce a țării. Bogdan Stănică a reușit să se facă remarcat la Voce și, după reprezentația sa difuzată seara trecută, la PRO TV, a întors două scaune. Loredana Groza și Adi Despot l-au dorit pe concurentul care a impresionat publicul cu piesa „I`m not the only one”, pe care a cântat-o cu toată pasiunea de care este capabil atunci când este pe scenă. Bogdan Stănică este din Videle, studiază Finanțe – Bănci și își dedică timpul important muzicii, pe care o consideră ”totul” său. Și are de ce, pentru că, pe lângă talentul vizibil, Bogdan are și aptitudini de compozitor și nu este exclus ca în curând Teleormanul să se poată lăuda cu un artist complet, dacă factorii și circumstanțele îi vor favoriza activitatea creatoare. Despre visul său, trăirile de pe scenă și planurile pe care le are cu muzica ne-a povestit Bogdan Stănică, unul dintre cei mai apreciați concurenți de la Vocea României, într-un interviu pentru ziarul Liber în Teleorman.

Reporter: Bogdan, de unde ai apărut? Nu te-am mai văzut în concursuri… Ai mai cântat până acum?

Bogdan Stănică: Am participat acum trei ani la concursul T Voice, dar nu am trecut mai departe și nu am fost chiar așa de afirmat. În rest, am cântat doar în activitățile organizate de liceu și de zilele orașului nostru.

R.: Cum ai decis să te înscrii la Vocea României şi ce îți dorești să demonstrezi în acest concurs?

B.S.: Acum trei-patru luni făceam niște cursuri de pian la o școală de muzică, iar reprezentanții Vocii înștiințează școlile de muzică din București dacă au voci care ar putea concura. Profesoara mea de pian m-a auzit cântând și mi-a propus să mă duc. M-am gândit că ar fi o idee bună și așa m-am decis.

R.: Te așteptai să treci mai departe și să fii atât de mult apreciat?

B.S.: La început am fost pesimist. Mă gândeam că pierd timpul și că nu am ce căuta acolo. Dar după prima audiție, o audiție netelevizată, un fel de pre audiție, după ce am cântat și am ieșit din sală, am văzut toată sala de așteptare uitându-se spre mine și mi-am zis în gând: This is it, aici e locul meu!

R.: De ce ai ales-o pe Loredana să-ți fie mentor?

B.S.: A fost parcă o întâmplare planificată. Înainte să mă înscriu la Voce, am văzut un interviu cu Loredana la TVR și mi-a plăcut absolut tot: felul în care vorbea despre muzică, concepția ei despre muzică… Felul în care a început să cânte este asemănator cu al meu și multe altele. Eu sunt rocker în mare parte, mă gândeam sa-i aleg ori pe Tudor ori pe Adi, dar pe scenă am avut un fler, un moment de răscruce și am hotărât să merg la Lori. Și cred, cu tarie, că am făcut ceea ce trebuie.

R.: Îți dorești să faci o carieră în muzică?

B.S.: Cu siguranță! Asta e ceea ce mi-am dorit să fac din momentul în care am descoperit chitara și apoi vocea. Simt că este un loc potrivit pentru mine, lumea muzicii, a artiștilor.

R.: Cânți orice gen?

B.S.: Îmi place să ascult orice gen, dar să cânt îmi place în special blues, rock, soul și stilul muzicii din anii `80, cum ar fi Michael Bolton.

R.: Nu mi-ai spus ce așteptări ai de la acest concurs…

B.S.: Sper să ajung cât mai departe și, mai mult, sper că intențiile mele în muzică să fie afirmate cu ajutorul acestui concurs. Așteptările cresc odată cu înaintarea în concurs în cazul meu.

R.: Ai face un compromis de dragul succesului, adică ai cânta și muzică din asta cu două vorbe pe trei note, fără niciun mesaj?

B.S.: Nu cred. Adică, eu sunt devotat acestui tip de melodie, melodia cu mesaj, melodia în care descifrezi sentimente și trăiri. Aș preferea să am melodii cu mesaj și să fiu mai underground decât să am succes cu melodii care nu mă reprezintă și am încredere că sunt oameni cărora le vor plăcea creațiile mele și tot ei mă vor ajuta să mă fac cunoscut.

R.: Creațiile tale? Compui?

B.S.: Da, am câteva creații.

R.: Muzică și versuri?

B.S.: Muzica este ceva minimalist, nu e ceva foarte complicat, patru acorduri și atât. Accentul îl pun pe versuri.

R.: La ce visezi? Te vezi cântând singur pe scenă sau cu trupă? Ai vreun plan în acest sens?

B.S.: Cu siguranță cu o trupă. Mereu am visat să am o trupă în spatele meu. Fac parte dintr-o trupă, dar acolo cânt mai mult la chitară, am vrut să ajut niște prieteni.

R.: În afară de a cânta mai ai și alte pasiuni?

B.S.: Alte pasiuni, nu. Pot spune că am o atracție spre domeniul economic. Mi se pare foarte interesant, de asta am ales ASE-ul. Și, din când în când, câte un joc pe PC, ca orice om (râde).

R.: Îți place în Teleorman?

B.S.: Da. Pot spune că da. Nu aș alege alt în loc în care aș sta, nici București, nici în altă parte. Îmi place în orașul meu, județul meu, cu bune și cu rele.

R.: Spune-mi în câteva cuvinte esențiale ce înseamnă muzica pentru tine…

B.S.: Muzica este totul pentru mine, căldură și frig, bine și rău, o cale de a scăpa de lumea reală și de a rămâne singur cu gândurile și sentimentele mele.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Cum tratează patronul englez angajatul teleormănean: „Erau fete care nu cereau voie la toaletă, de frică nu fie concediate!”

Următorul articol

Confesiunile unei foste angajate a Filaturii: „E pușcărie: n-au vestiar, te schimbi în văzul tuturor, mânânci la mașină, că nu au o sală de mese, nu te duci când vrei la toaletă…”

Cele mai recente articole de Cultură