liberinteleorman.ro

Un tir cu rășină de poliester a derapat, la Izvoarele – Garda de Mediu a intervenit

3 martie 2022
Advertisement

Astăzi, în jurul orei 10.50, pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112, s-a solicitat intervenția pompierilor militari pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor la un eveniment rutier produs pe raza localității Izvoarele, unde un TIR, încărcat cu 22 de bidoane de câte 1000 l cu rășină de poliester, a derapat într-un șanț.

Ajunse rapid la fața locului, cele patru echipaje de pompieri, două din cadrul Detașamentului Zimnicea, cu o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD, iar două de la Detașamentul Alexandria cu o mașină de stingere și o autospecială CBRN, au constatat că 7 dintre cele 22 de recipiente sunt fisurate, cu scurgeri ușoare, rășina de poliester fiind o substanță foarte vâscoasă.

Pentru gestionarea acestui eveniment din punct de vedere al protejării mediului înconjurător, a fost anunțată Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Teleorman care a trimis o echipă de specialiști. Aceștia sunt sprijiniți de autoritățile locale, care au adus o autocisternă și un buldoexcavator, cu ajutorul căruia s-a transportat nisip în zonă pentru a limita efectele scurgerilor.

În vederea transvazării substanței și preluarea încărcăturii din autotrenul derapat, s-a luat legătura cu operatorul economic beneficiar, din Buftea, jud. Ilfov, care a precizat că trimite în cel mai scurt timp un autocamion și recipientele necesare.

Cu toate că nu este niciun pericol iminent, deoarece substanța este una stabilă, iar riscul de incendiu poate apărea doar prin expunerea directă la flacără deschisă, pompierii vor continua măsurile de prevenire și stingere a incendiilor până ce zona va fi eliberată.

În acest moment, circulația este închisă pe un tronson de cca. 200 de metri în zona accidentului, traficul fiind realizat pe căi ocolitoare, a transmis ISU Teleorman.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Jurnalist de casă al lui Victor Drăgușin, angajat la instituții din subordinea primăriei

Următorul articol

Victorie în primul meci din Play-Off pentru CSM Alexandria – fotbal feminin

Cele mai recente articole de Accident