liberinteleorman.ro

Un cetățean a intrat în greva foamei. Nicio autoritate din Alexandria nu-l bagă în seamă!

30 mai 2017

Monica Vasilescu

Un cetățean din Alexandria a intrat în această dimineață în greva foamei. Nelu Subțirelu protestează împotriva corupției și abuzurilor din cadrul Primăriei Alexandria și spune că a făcut mai multe plângeri la administrația alexăndreană pentru a i se rezolva problemele. ”Am mai multe exemple, dar nu pot să le redau acum. Am scris și am înregistrat mai multe plângeri. Unele sunt de acum șase luni și nu am primit niciun răspuns, așa că am recurs la forma extremă: greva foamei. Am fost de dimineață la Consiliul Județean și am venit aici (n.r.: Primăria Alexandria). Intenționez să rămân în greva foamei până se iau măsurile care se impun și până se trezesc un pic la realitate pentru că e strigător la cer. Stau și mă gândesc ce vor spune dumnealor nepoților când îi vor întreba ce au făcut pentru viitorul lor. Vor spune că au promovat corupția, au promovat hoția și minciuna?! Este o corupție generalizată, ceva strigător la cer ce se întâmplă. Dacă nu începem să luăm atitudine, fiecare la locul lui, pe tronsonul nostru de activitate, nu se va schimba nimic în România”. Întrebat la cine se referă când face acuze, Nelu Subțirelu a răspuns că are în minte mai multe persoane care au putere de decizie, în frunte cu primarul Victor Drăgușin.

Bărbatul, fost ofiţer de transmisiuni în cadrul Forţelor Navale ale României, a locuit mai mult de 15 ani în America și s-a întors acasă cu unele probleme personale. Acum stă pe străzi și doarme pe unde apucă de mai bine de 20 de zile, după ce a fost dat afară de la Centrul de permanenţă pentru oamenii fără adăpost, unde a stat câteva luni. Omul spune că a plecat de acolo bătut și deține și documente în acest sens.

Nelu Subțirelu a stat toată ziua în fața primăriei, dar nimeni din conducere nu l-a întrebat ceva, doar Poliția Locală l-a bruscat și i-a rupt pancartele pe care le folosea la protest. Acesta ne-a mai povestit că în urmă cu ceva timp a fost în audiență la primarul Drăguşin, iar acesta i-ar fi spus: “du-te, bă, în stradă”.

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

„Ziua Porţilor Deschise pentru copii”, la Muzeu

Următorul articol

Universitatea Alexandria a sărbătorit alături de suporteri promovarea în Superliga de fotbal feminin

Cele mai recente articole de Actualitate