„Umbre” ale unor poliţişti pentru o zi

în Actualitate

Marţi, 14 noiembrie 2017, a fost o zi specială pentru mai mulți elevi ai clasei a douăsprezecea de la Liceul Pedagogic Mircea Scarlat din municipiul Alexandria.  Profitând de două oportunităţi – Săptămâna „Şcoala Altfel!”, pe de-o parte, şi programul naţional „Job Shadow Day”, aflat la cea de-a XV-a ediţie, pe de altă parte – elevii au beneficiat şi de deschiderea manifestată de polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Teleorman, devenind „umbre” ale unor poliţişti pentru o zi.

Interesul, curiozitatea, dorința de a ști tot ceea ce implică meseria de polițist și dorința de a-și clădi o meserie în acest domeniu le-au stârnit interesul liceenilor, stând în ,,umbra unui polițist,, pentru o zi, în calitate de „colegi” ai acestora.

Pentru a-şi putea face o idee cu privire la şansa de a deveni  polițiști, la absolvirea liceului, poliţiştii de la Serviciul Resurse Umane şi polițiști de la Compartimentul Analiza şi Prevenirea Criminalităţii au desfăşurat cu participanţii o activitate în cadrul campaniei „Şi TU poţi deveni POLIŢIST!”, prezentându-le elevilor atât specificul meseriei de poliţist cât şi oferta educaţională şi condiţiile necesare pentru a deveni poliţişti, oferindu-le ca suport mai multe materiale video, precum și broșuri de specialitate.

După această prezentare cu caracter mai degrabă teoretic și informativ, elevii au fost preluați de poliţiştii de la Serviciul Rutier, Serviciul Criminalistic, Serviciul pentru Acțiuni Speciale, fiindu-le prezentate activitățile specifice fiecărui serviciu, tehnica și aparatura din dotare. De asemnea, le-au fost prezentate activităţile specifice de poliţie ştiinţifică, prelevarea urmelor papilare, modalităţi de prelevare şi conservare a altor tipuri de urme prelevate din câmpul infracţional.

La finalul activității, toți elevii au aflat câteva dintre coordonatele profesiei de polițist, atribuții pe care legea le conferă apărătorilor săi, îndatoririle și responsabilitățile pe care le au polițiștii în vederea asigurării ordinii și liniștii publice, asigurându-i că vom fi la datorie 24 de ore din 24 şi nu vom face rabat în aplicarea legii indiferent de calitatea, clasa socială, etnia, religia sau statutul celor care încalcă legea.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*