liberinteleorman.ro

Teleormăneanul mort după ce a făcut gripă avea mai multe boli cronice asociate

4 februarie 2019

Monica Vasilescu

Un teleormănean, în vârstă de 32 ani, a murit, sămbătă, ca urmare a îmbolnăvirii cu gripă. Pacientul, din localitatea Alexandria, nu era în evidența medicului de familie și nu a fost vaccinat. Porivit CAS Teleorman, bărbatul nu era asigurat, nu figurează  ca persoană înregistrată în sistemul informatic SIUI al Casei de Asigurări de Sănătate din Teleorman.

Referitor la acest caz, DSP Teleorman precizează că pacientul s-a prezentat în serviciul de urgență al Institutului Național de Boli Infecțioase Prof. Dr. Matei Balș din București, în data de 19 ianuarie 2019, fiind diagnosticat de la început cu SARI – infecție respiratorie acută severă, datorită simptomatologiei manifestate în momentul internării: debut brusc cu febră peste 38.0 C, curbătură, mialgii, cefalee, tuse, dificultăți la respirație, insuficiență respiratorie acută severă. Ulterior a fost transferat în secția ATI, având complicații PNEUMONIE și SEPTICEMIE. În continuare, au fost recoltate probe biologice – aspirat traheo-bronșic în data de 28.01.2019, probe care au fost trimise la INCDMM Cantacuzino, iar rezultatul de laborator a identificat – infecție cu Virus Gripal tip A H1, în data de 29.01.2019.

De asemenea, DSP precizează faptul că decesul a survenit la un pacient cu condiții medicale preexistente și nevaccinat antigripal, confirmat cu virus gripal tip A, subtip(H1)pdm09.

Pacientul era fumator și avea mai multe boli cronice asociate: Spondilita ankilopoetica, Sacroileita grad II bilateral, Hipertensiune arteriala stadiul II risc aditional înalt, Hipercolesterolemie esentială.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate


Articolul precedent

Autismul în Teleorman, mai ușor de gestionat cu fonduri europene. Proiect inovator în colaborare cu Bihor și Alba!

Următorul articol

Profil de mincinos: cazul „DanDana”

Cele mai recente articole de Actualitate