liberinteleorman.ro

Profil de mincinos: cazul „DanDana”

5 februarie 2019

Carmen Dumitrescu

Actualul ministru de Interne al României este un caz de mincinos patologic. Prima minciună remarcabilă în cazul ei e… numele. Ministrului de Interne nu i s-a spus niciodată Carmen și nici ea nu s-a prezentat vreodată altora altfel decât „Dana”. De fapt, prietenii apropiați obișnuiau să-i spună, mai în glumă, mai în serios „DanDana”, însă cum „duamna” nu prea avea simțul umorului, oamenii au continuat s-o numească astfel numai în cadru foarte restrâns. Daniela Carmen Dan este, în realitate, un om care minte cu o lejeritate fabuloasă. Privind oamenii în ochi, asigurându-i cu vocea ei de cenaclu (pentru că ea are și mai multe voci, pe care le folosește în funcție de situație) că totul e așa cum a spus ea și repetând, oricât de des e nevoie, minciuna. Până în ultima secundă. Apoi se comportă ca și cum n-ar fi mințit niciodată. De ce e important să înțelegem profilul mincinosului? Pentru a învăța din experiența altora lucruri pe care nu vrem să le trăim în propria noastră experiență. Se pune, mai nou, problema că ar exista o intenție a Danielei Dan de a candida la alegerile europarlamentare. Ea asta și-a dorit, de fapt, dintotdeauna, considerând, pe vremea când era un „biet prefect de Teleorman” că fericirea absolută e să fii Dăncilă. Daniela o invidia pe Viorica pentru Bruxelles! Ambiția nu i s-a schimbat între timp, dar Daniela Dan afirmă pe un post național de televiziune că „nu a existat nicio discuție” pe tema unei eventuale candidaturi la europarlamentare. În realitate, noi înțelegem din surse apropiate ei că tensiunile dintre ea și Dragnea au ca fundament chiar această intenție a ei, pentru că Internele n-o mai satisfac.

Dar, ca să înțelegem lejeritatea cu care minte deja celebra Dan Dana e important să privim puțin în urmă și să ne amintim două momente importante: librăriile și candidatura la Senat. Să le luăm pe rând! Ne amintim, deci, de polițistul Marian Godină, care nota, pe contul său de Facebook, faptul că în Teleorman nu există librării. Drept răspuns la această critică sănătoasă adusă județului, Dan Dana, pe atunci „perfectă” de Teleorman, consemna pe propria pagină de socializare că în Teleorman sunt cel puțin 200 de librării. Asta în condițiile în care orice locuitor al județului știe că în principalele orașe din județ există două, maximum trei locuri de unde se pot achiziționa cărți și locurile acelea nu au nimic de-a face cu ideea de librărie. Dar minciuna s-a repetat cu naturalețe, de câte ori a fost nevoie, fără ca fostei „perfecte” de Teleorman să-i tremure un muschi al feței de rușine. Căci, practic, ea nu făcea altceva decât să contrazică evidența. Zâmbind…

La scurt timp după acest episod a venit candidatura ei la Senat. Cu vreo câteva săptămâni înainte, informația a ajuns și la urechile jurnaliștilor liberi în Teleorman, astfel că subsemnata a scris un articol despre intenția Danielei Dan de a candida la parlamentare. A urmat o întreagă campanie de imagine a fostei „perfecte”, în care susținea că nici măcar nu e membru PSD ca să poată candida, că ea are planuri la județ, că subsemnata o denigrează, că i se pun la îndoială bunele intenții. Pentru ca, la data stabilită, Dragnea să vină în județ și să dea organizației lista cu viitorii candidați la parlamentare, Dan Dana fiind și cap de listă la Senat. Negocierea se purtase cu săptămâni înainte, deci „perfecta” avea toate informațiile și totuși… mințea!

Adevărul lui Dan Dana nu-l va ști nimeni niciodată. Căci adevărul nu are niciun loc în existența acestei ființe complexate, dar foarte ambițioase, care și-a făcut din contrazicerea evidențelor un talent veritabil. E drept, a fost actriță. În timpul liber, scria poezii. Poate că se explică… Dar noi ce vină avem?

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Teleormăneanul mort după ce a făcut gripă avea mai multe boli cronice asociate

Următorul articol

Unde sunt banii europeni pentru apa de calitate, domnu’ Gurban?

Cele mai recente articole de O poziție în Teleorman