Tăierea porcului înainte de Ajun…

în Actualitate/Politica altfel

Monica Vasilescupomana porcului

Nu este o metaforă, ci un fapt real, petrecut printre pesediștii care se vedeau cu slănina pe la gură după numărarea voturilor exprimate de români în ziua de referință 16 noiembrie 2014. Duminică seara, înainte de a rata cu poarta goală, PSD-iștii se pregăteau de chefuială. Ca toți românii mândri, au tăiat porcul, au împachetat sarmalele, au așezat mileurile cu motive naționale pe mese și au așteptat să iasă Ponta președinte de țară. Senzațional !

A venit ora 21.00, iar Ponta a ieșit… din cărți. Stupoarea (trăită chiar și de către cei care au mestecat sintagma ”lucrului bine făcut”) a fost pe cinste. Instant, sarmalele, mămăliga, porcii, toate au zăbovit zadarnic în a fi consumate de către propovăduitorii cărora le-a pierit brusc pofta de mâncare și de petrecere, rămânând doar cea de… petrecanie. Na ! Le-a venit Ignatul. Se mai întâmplă uneori în viață să pierzi (PSD-ului destul de rar), dacă te apuci să faci o campanie tembelă, expunând proiecte SF unor oameni sătui de minciuni, ticăloșie și aroganță exacerbată. Au rămas, însă, cu şoriciul gros şi cu toba mare.

Acum, dacă ar fi deștepți, dar nu sunt, dacă ar gândi nemţeşte, dar nu o fac, ar depune armele puterii, și ar schimba firma. Altfel, ea riscă să ajungă singură la faliment, iar de acolo nu o va mai salva nimeni. Doamne ajută! Și-altă dată, o s-o facem și mai, și mai, laatttăăăă !

P.S.: Cine-i născut în ianuarie, hai sus, hai sus, hai sus ! Să își aleagă o pușcărie, e just, e just, e just !

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*