liberinteleorman.ro

Șomeri cu duiumul în Teleorman!

13 ianuarie 2015

Monica Vasilescu

ajofm teleormanSituaţia statistică a pieţei forţei de muncă înregistrată la 31 decembrie 2014 arată că, în judeţul Teleorman, există o rată a şomajului de 10.92%, numărul şomerilor, în evidenţă, fiind de 18.888 persoane, din care 7.163 reprezintă femei.

Din totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (A.J.O.F.M) Teleorman, doar 3.411 de persoane beneficiază de indemnizaţie de şomaj, din care 1.115 persoane sunt absolvenţi ai instituţiilor de învăţământ.

Şomerii neindemnizaţi deţineau la sfârşitul lunii decembrie o pondere de 81.94%, respectiv 15.477 persoane, majoritatea provenind din mediul rural, fiind beneficiari ai prevederilor Legii nr. 416/2001, privind venitul minim garantat, am aflat de la purtătorul de cuvânt al A.J.O.F.M, Iuliana Bădica.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Răzvan Florentin Stanciu a fost diagnosticat cu leucemie la vârsta de doar 3 anişori şi are nevoie de sprijinul nostru

Următorul articol

Ionuț Neacșu, viceprimar la puterea a doua!

Cele mai recente articole de Actualitate