Răzvan Florentin Stanciu a fost diagnosticat cu leucemie la vârsta de doar 3 anişori şi are nevoie de sprijinul nostru

în Actualitate

spitalul-grigore-alexandrescu-intrareCarmen Dumitrescu

Nişte părinţi din Alexandria trec în această perioadă prin cea mai grea încercare posibilă: copilul lor, în vârstă de numai 3 anişori a fost diagnosticat cu leucemie acută limfoblastică. Copilul, pe nume Stanciu Răzvan Florentin, a început deja tratamentul cu citostatice, dar, din păcate, organismul său a avut o reacţie severă la chimicalele administrate şi are nevoie de îngrijire specială în următoarele 5 luni. Deşi a fost operat de curând la Spitalul “Grigore Alexandrescu” din Bucureşti, copilul este supus unui risc ridicat de a face o infecţie puternică în zona rectală, infecţie care îi poate fi fatală. Prevenirea unei noi infecţii este foarte costisitoare pentru părinţi, care nu au posibilităţi materiale şi care ar avea nevoie de sprijinul nostru în următoarele 5 luni. Suma necesară evitării complicaţiilor şi salvării vieţii acestui copil este de 1.000 de lei pe lună, bani pe care noi îi putem strânge uşor, având şi mulţumirea de a fi făcut o faptă nobilă. Din relatările Roxanei Dumitru, un asistent social care a fost aproape de familia greu încercată, rezultă că starea de spirit a părinţilor este deplorabilă şi că problema lor principală acum sunt banii: “M-am întâlnit astăzi cu tatăl, care cu lacrimi în ochi, mi-a spus că nu mai face faţă cheltuielilor! Avea în mână un bileţel pe care scrisese în grabă ce trebuia să cumpere, necesar în valoare de cel puţin 300 de lei şi el avea în buzunar doar 50 lei… Să vezi un părinte înalt de 2 metri, plângând în hohote este foarte dureros şi impresionant.”

Contul în care se pot face donaţii este deschis la BRD pe numele tatălui, Stanciu Florin: RO06BRDE350SV38475823500. Copilul este internat în Institutul Clinic Fundeni cu mama, la etajul 6, în secţia sterilă, la doctorul Anca Colita.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*