Sculptura îl aduce pe deputatul Militaru aproape de PSD & CO

în Actualitate/Politica altfel

Monica Vasilescu

Militaru_LucianConstantin Brâncuși este motivul pentru care 47 de deputați și senatori din Parlamentul României și-au unit forțele și au luat inițiativa de a-i dedica sculptorului o zi națională. La sfârșitul lunii trecute, după ziua care marchează nașterea celui care a avut contribuții covârșitoare la înnoirea limbajului și viziunii plastice în sculptura contemporană, aleșii noștri s-au gândit să semneze un act prin care să desemneze ziua de 19 februarie ca sărbătoare națională întru a-l omagia pe ”părintele sculpturii moderne”. Semnatarii ideii motivează gestul ca fiind o reparație morală față de refuzul și umilirea lui Brâncuși de către statul român, atunci când acesta a vrut să doneze toată opera sa poporului nostru, iar ea a fost considerată indezirabilă pentru România, în forul academic.

Între parlamentarii iubitori de cultură și respectuoși cu valorile naționale se regăsește și deputatul teleormănean Lucian Militaru, de la PDL, care și-a dat girul celebrării naționale a zilei amintite, aceasta fiind și unica inițiativă legislativă pe care și-a pus numele, în anul 2015. Pe listă mai găsim deputați celebri precum: Valeriu Zgonea (PSD), Mihai Sturzu (PSD), Gigel Știrbu (PNL), Gheorghe Udriște (PNL), Tudor Ciuhodaru (PP-DD) etc.

Nu se știe dacă propunerea parlamentarilor va trece de votul celorlalți, iar ziua de 19 februarie va fi, de anul viitor, zi națională lucrătoare, dar măcar ni se lasă impresia că în Parlament se lucrează în consens și cel puțin cultura îi împreunează pe deputații și senatorii diferențiați politic.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*