SCANDAL pe buget la CJ Teleorman – PNL a boicotat ședința

în Actualitate/Actualitatea politică/Administratie

Coaliția guvernamentală nu funcționează în Teleorman, astfel că, în Consiliul Județean, acolo unde PNL are majoritatea consilierilor, iar PSD deține președintele, e un conflict continuu. În prezent, cele două partide se contrează pe bugetul de venituri și cheltuieli. Pe de o parte, Eugen Pîrvulescu – președintele PNL spune că liberalii nu vor vota un buget care bazează doar pe cheltuieli de funcționare, în detrimentul investițiilor, pe de altă parte, Adrian Gâdea – președintele Consiliului Județean Teleorman vrea mai mulți bani pentru funcționare.

„Astăzi, consilierii județeni ai PNL Teleorman nu s-au prezentat la ședința programată de președintele CJ pentru aprobarea bugetului. Motivele sunt simple și clare: – nu au fost consultați cu privire la data ședinței – nu s-a schimbat nimic pe fond, proiectele pentru dezvoltarea județului propuse de liberali nu se regăsesc nici de această dată pe ordinea de zi.Structura bugetului, propusă de PSD, a rămas neschimbată, cu cea mai mare parte alocată pentru salarii, bunuri și servicii. Consilierii județeni ai PNL Teleorman nu pot accepta să voteze un proiect de buget bazat pe „tocat” bani publici, fără nici un beneficiu concret pentru teleormăneni.Deși PSD Teleorman încearcă, prin orice mijloace, să denatureze motivele pentru care PNL refuză să voteze alocarea fondurilor în forma propusă de președintele Consiliului Județean Teleorman, Adrian Gâdea, consilierii județeni liberali dau asigurări că, săptămâna viitoare, Teleorman va avea un buget bazat pe dezvoltare: – Centre ISU, care vor fi amplasate strategic în tot județul, astfel încât durata de timp între sesizarea evenimentului și intervenție să scadă considerabil;- Centre pentru persoanele vârstnice, care vor avea și scop recreativ;- Platforme pentru deșeurile provenite din construcții și cele vegetale, astfel încât teleormănenii să poată beneficia de locuri special amenajate și să nu le mai arunce la întâmplare;- Terenuri de sport cu gazon sintetic;- Parcuri și locuri de joacă pentru cei mici;- Creșe pentru copii- Spital oncologic – Parcări supraterane”, a transmis PNL.

„Consilierii județeni ai PNL nu au onorat cetățenii județului Teleorman nici măcar cu prezența, absentând azi în bloc la ședința extraordinară online a Consiliului Județean Teleorman, lăsând încă odată județul fără Buget. PNL a promis teleormănenilor „Dezvoltare”, dar deocamdată cetățenii au văzut doar cum consilierii PNL trag chiulul nepăsători. Le reamintesc colegilor consilieri județeni ai PNL că responsabilitatea i-ar fi obligat să fie prezenți și să-și arate interesul măcar pentru Bugetul județului și pentru bugetele celor trei spitale din subordinea consiliului județean: 🔹️Spitalul Județean de Urgență Alexandria, 🔹️ Spitalul de Pneumoftiziologie Roșiorii de Vede și 🔹️ Spitalul de Psihiatrie Poroschia”, a spus Adrian Gâdea.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*