8 permise de conducere, REȚINUTE de Poliție în weekend

în Politie

La acest sfârşit de săptămână, polițiștii au continuat acțiunile preventiv – reactive în județul Teleorman, în vederea combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, fiind aplicate sancțiuni contravenționale pentru diverse abateri privind circulația pe drumurile publice.

În urma activităților preventive desfășurate, pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 156 de sancțiuni contravenționale în valoare de 68 155 de lei, au reținut 8 permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice și au fost retrase 3 certificate de înmatriculare.

Cele mai multe sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză și 13 sancțiuni contravenționale pentru telefon.

Reamintim conducătorilor auto că, pentru deplasarea în condiții de siguranță, polițiștii recomandă:

-în condiții de vizibilitate redusă (ceață densă, ploaie abundentă), utilizați luminile de întâlnire și pe timpul zilei, pe toate categoriile de drumuri!

-respectați cu strictețe regimul legal de viteză și adaptați-o în funcție de condițiile de drum, astfel încât să se poată efectua orice manevră în condiții de siguranță!

-pentru a circula pe drumurile acoperite cu zăpadă, gheață sau polei, autoturismul trebuie să aibă montate anvelopele de iarnă!

-în cazul în care partea carosabilă este alunecoasă, pentru a încetini trebuie să folosiți frâna de motor!

-păstrați, în mers, o distanţă suficientă față de vehiculele din fața dumneavoastră pentru a putea opri în condiţii de siguranţă!

-adaptați permanent viteza de deplasare la condițiile de drum și de trafic!

-nu conduceți sub influența băuturilor alcoolice ori a substanțelor psihoactive!

-respectați normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau vehicule!

-folosiți centura de siguranță!

-respectaţi indicaţiile poliţiştilor rutieri!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*