Romică Părpălea a confirmat, la DNA, dezvăluirile ziarului Liber în Teleorman

în Actualitate/Politica altfel

Monica Vasilescu

Denunţătorul lui Liviu Dragnea în dosarul fraudei de la referendum, Romică Părpălea, a povestit la Direcția Națională Anticorupție cum i-a ”ticsit”, cu bani, primarul Alexandriei, Victor Drăgușin, pe finii săi, Cristina și Octavian Teodorescu. Romică Părpălea le-a dus procurorilor și o situație financiară a societății Roadvertising, despre care ziarul Liber în Teleorman a scris cu mai multe ocazii că a avut contracte consistente cu administrația ”nașului”.

„Aceste documente și trei martori vor demonstra grupul infracțional organizat de la nivelul județului Teleorman, format din polițiști, procurori, judecători, primarul municipiului Alexandria și un lichidator din Buftea, Dimofte. Veți auzi de el. Este acest lichidator care a lucrat chiar în folosul TelDrum și este lichidatorul de casă al PSD-ului. A făcut devalizări la un nivel despre care nu-și imaginează presa”, a declarat Romică Părpălea în fața DNA, astăzi.

Tot Părpălea a reclamat la DNA și afacerea TelDrum. El le-a dat procurorilor date referitoare la posibile fraude din firmele fiului lui Liviu Dragnea: Zooveg 2010 SRL, Gransiloz SRL, Romcip SA şi Agrotrust SRL, pentru care TelDrum a girat mai multe împrumuturi.

De unde știe Romică Părpălea toate aceste lucruri și de ce face denunțuri pe bandă, probabil, vă întrebați. Până în 2012, el a fost jurist, angajat al societăţii Terma Serv SRL, din subordinea Primăriei Alexandria, firmă care se ocupa cu sistemul centralizat de încălzire. Romică Părpălea era atunci preşedintele organizaţiei PSD din localitatea Bragadiru și membru activ în formațiunea politică unică în județ. După alegerile din 2012, însă, atunci când partidul pe care îl slujea i-a cerut să falsifice niște procese verbale pentru binele tuturor roșiaticilor, Romică a decis să renunțe la funcții și să denunțe tot ceea ce, până atunci, acumulase. Iar asta ar fi rețeta succesului în orice anchetă pe care cineva ar dori să o facă netulburat de puterea zilei, să-l asculte pe unul de-al lor, care știe din interior cum merg treburile. Doar că la noi s-a tot povestit, cu probe, sistemul infracțional. Degeaba.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*