liberinteleorman.ro

Remember. Drăgușin: „Corupția nu poate să dispară!”

Într-un interviu acordat televiziunii olandeze NOS în 2018, Victor Drăgușin – primarul orașului Alexandria din județul Teleorman a făcut o declarație surprinzătoare și provocatoare: „Corupția nu poate să dispară! Cât timp vor circula bani pe pământul ăsta, va fi corupție”. Această afirmație a fost făcută într-un context internațional, nu a fost o cugetare între prieteni.

În mentalitatea omului cu 4 mandate de primar și două de viceprimar problema corupției este una endemică și globală, sugerând că natura umană și sistemele economice existente fac imposibilă eradicarea completă a corupției. El a argumentat că, indiferent de măsurile și politicile anticorupție implementate, tentația și oportunitățile pentru acte de corupție vor continua să existe.

Declarațiile primarului Drăgușin au stârnit reacții diverse, mai ales că ne amintim și că Victor Drăgușin a fost viceprimar al Alexandriei într-o perioadă marcată de numeroase acuzații de corupție, când procurorii mai vizitau Teleormanul. Chiar Victor Drăgușin a fost protagonistul unor filmulețe în care se vede cum primește diferite „atenții” (băuturi, cafea, cameră video, telefon mobil, etc.) și explică, în schimbul acestora, cum se poate trece un teren, de pe șoseaua București – Alexandria, din proprietatea statului în cea privată. Filmat cu camera ascunsă, Drăgușin este surprins oferind cu generozitate aceste informații. Scenele îl arată pe Drăgușin primind diverse cadouri și explicând procesul de trecere a terenurilor din proprietatea statului în cea privată, un exemplu clar al corupției pe care el însuși o consideră inevitabilă.

Rămâne la latitudinea fiecăruia să judece, însă un lucru este clar: felul de a gândi al lui Victor Drăgușin de atunci arată ce stă în spatele declarațiilor și de ce Alexandria de astăzi nu este un oraș dezvoltat.

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Incendiu autoturism pe DN52, zona Izvorul Rece

Următorul articol

Lucrările rezultate din tabăra internațională de pictură de la Nenciulești, expuse la Alexandria

Cele mai recente articole de Actualitatea politică