Zilele acestea, municipiul Alexandria serbează 189 de ani de atestare, motiv de sărbătoare și petrecere pentru toți locuitorii orașului.
Unii dintre cei mai importanți artiști ai folclorului românesc și nu numai au urcat pe șcena din parcul “Pădurea Vedea” în numeroasele aplauze ale publicului, oamenii bucurându-se prin joc și voie bună.
Evenimentul prezentat de talentatul Mc Tom Crîngureanu a fost deschis de celebra Orchestra Națională Valahia care prin numeroșii săi componenți a încântat oamenii prezenți, chiar dacă a fost pentru prima dată când apar în fața publicului din Alexandria.
Orchestra Națională “Valahia” sub bagheta maestrului dirijor Marius Zorilă, a reușit să strângă în palmares sute de premii și participări la cele mai prestigioase festivaluri din țară și străinătate. Măiestria și talentul, acompaniate de filonul autenticității, fac din Orchestra Națională “Valahia” vocea noii generații de muzicieni.
Membrii orchestrei au o misiune importantă, aceea de a readuce în atenția publicului tradițiile și valorile autentice românești și de a le promova printr-un suflu nou, proaspăt, reprezentațiile lor fiind concepute ca un tablou care îmbină armonios toate zonele etnofolclorice ale țării, inclusiv folclorul internațional.
Pe parcursul evenimentului au cântat, acompaniați de orchestră, interpreți din diferite zonele ale țării noastre, dar si de peste hotare.
Lavinia Goste este prima interpretă care a excelat in fața spectatorilor, cantecele sale dând startul veseliei in rândul oamenilor prezenti in fața scenei.
Artista, fiind o interpreta de muzica populara din zona Ardealului, aceasta iși imparte cariera muzicala cu partenerul sau, violonistul Marius Zorilă, pe marile șcene, bucurând publicul atat din draga noastră țară, cât si din Europa.
În continuare a urmat spectacolul lui Florin Pârlan, cunoscut și apreciat solist de muzică populară din peisajul folcloric teleormănean, un glas frumos, muzicalitate, sensibilitate, dar şi o profundă seriozitate şi preocupare în alcătuirea unui repertoriu autentic, toate acestea îl caracterizează pe solistul de muzică populară.
Ansamblul “Florile Burnasului” a mentinut atmosfera prin cântecul micuțelor Miruna Mircea si Aida Bulumac, dar și prin dansurile celorlalti membrii.
Autoritațile și-au prezentat recunoștința pentru beneficiile reciclării prin campania Green & Clean, fiind aleși prin extragere caștigatorii impartiti pe 3 categorii de varsta, acestia primind drept premii biciclete și trotinete.
Spectacolul a fost continuat de catre Bogdan Toma, artistul de muzica populară, nascut in Hunedoara, reprezintă zona etnografică Ținutul Pădurenilor. Solistul hunedorean are multe planuri de viitor legate in special de folclor, de reinvierea obiceiurilor nu doar din Tinutul Padurenilor ci din toata tara, pentru ca folclorul, obiceiurile, traditiile, bucatele traditionale sunt cele mai reprezentative pentru Romania la scara mondiala.
La randul sau, Florin Boita, a venit tocmai din Timisoara sa incante publicul teleormanean. Alaturi de Ansamblul “Doina Timișului” a realizat ca muzica populara este tot mai aproape de sufletul lui si ca prin cantecul si jocul popular se regăsește, colindând lumea în lung și lat din America în Rusia, China și întreaga Europa, adunând în palmares diplome, trofee și distinctii.
Nicu Mâța a fost si el unul dintre interpreții prezenti pe scenă, este un interpret descoperit de maestrul Nicolae Botgros. Astăzi tânărul a ajuns să fie apreciat şi considerat vocea de aur a folclorului românesc, el fiind originar din Făleşti, Basarabia.
Evenimentele zilei au fost încheiate de interpretările fastuoase ale Mariei Băndoiu, originară din județul Gorj, absolventă a Universității Naționale de Muzică din București și premiată la multiple festivaluri din țară, și Raluca Radu nascuta in județul Vaslui, devenită abonată la trofee, atât pe plan național cât și internațional, încă de la o vârstă fragedă.
Prima seara de spectacol s-a incheiat cu prezenta tuturor artistilor pe scena, acestia cantand in aplauzele publicului prezent celebra melodie “Hai, hai cu trasioara”.


