liberinteleorman.ro

Pupilul lui Dragnea, sugativă bugetară! Ce face Mihai Putineanu cu milioanele căpătuite de EuroTeleorman?

Monica Vasilescu

putineanu mihaiCă idealurile capitalismului de cumetrie sunt în vogă știe toată lumea. Cu toții vedem cârdășia evidentă (chiar și din avion) și demonstrabilă, totodată, care devalizează resursele materiale publice ale județului aflat într-o stare de dificultate economică nedeclarată oficial. E aproape un paradox că, în sărăcia lucie, SRL-urile de cartier, asociațiile sau ONG-urile conectate la bănetul statului au finanțe de paradă. La propriu și la figurat.

Alimentată cu bani grei este Asociația EuroTeleorman, condusă de omul de încredere al actualului ministru Liviu Dragnea, Mihai Slăvescu Putineanu, care organizează, de 10 ani, Parada Europei, un concurs pentru elevi de unde trag foloase politicienii.

Cine este EuroTeleorman

În acte, EuroTeleorman este o organizație non-guvernamentală constituită în baza prevederilor O.G. nr. 26/2000 cu privire la asociații și fundații. Din componența Consiliului director fac parte numai câțiva aleși. Este vorba despre Adrian Ionuț Gâdea, Victor Drăgușin, Cuclea Dănuț, Duică Cristian, Bădănoiu Nicolae, Petre Pîrvu, Oprina Ion, Mărcușanu Emilian, Florea Ion, Benone Rababoc și Gabriel Cîrjan. Posibil, cu toții donatori de bani, la rândul lor. Bani de la bugetul localității pe care o reprezintă, nu de la ei.

În funcția de director executiv al Asociației EuroTeleorman stă, începând cu data de 3 ianuarie 2007, Slăvescu Putineanu Mihai, finul, administratorul de firme, fostul șef de cabinet, actual și (intuim) veșnic slujnic al lui Liviu Dragnea.

Consiliul Județean face cinste cu 500

Dacă la nivel de bârfă toată lumea știa că asociația lui Dragnea, pardon, a lui Putineanu, primea sume colosale de la stat, oficial, nu era dată nicio sumă concretă. Cum nu e, de altfel, nici acum. Momentan, se știe doar că, din sărăcăcioasa pușculiță a Teleormanului, Consiliul Județean ușurează bugetul public de 500 milioane lei vechi pe lună, pe care le trimite în conturile asociației-minune. Suma a fost trecută în proiectul de hotărâre prin care forul administrativ județean, în speță CJ, aprobă contribuția sub formă de cotizație, în calitate de membru asociat, către ONG-ul amintit. Consilierii județeni ai Opoziției, în sfârșit, au făcut ochii mari și au întrebat conducerea Consiliului, prin vocea penelistului Alexandru Iliescu, de ce se dau atât de mulți bani și pe ce se duc ei. Evident, toate au o justificare, mai credibilă sau mai puerilă, dar ea există și a fost evocată de președintele Adrian Gâdea. ”Mare parte dintre sumele acestea merg către evenimentele pe care Consiliul Județean și Asociația EuroTeleorman le organizează an de an, cum este Parada Europei, eveniment la care participă sute de elevi din județul Teleorman. Pe 10 mai, se va organiza la Videle. O parte din acești bani merg la concursul T-voice, care sprijină tinerii talentați”.

Alexandru Iliescu nu s-a oprit doar la a cere explicații pe marginea cheltuirii banilor, ci a atras atenția că la mijloc ar fi și unele aranjamente dubioase, în sensul că nu toți copiii și profesorii care muncesc pentru acest concurs (de la care nimeni nu pleacă fără câștig) se bucură de premiile oferite. Chiar dacă Adrian Gâdea se debarasează de eventuale metehne neoneste, consilierii Opoziției cer listele cu aceia care au participat, au câștigat și au plecat în locațiile puse la bătaie pentru fiecare premiu în parte.

Mihăiță, la raport!

Cerințele consilierilor PNL au continuat. Ei îl invită pe directorul executiv al Asociației strângătoare de bani publici să-și scoată mașina scumpă din garaj și să vină în fața Consiliului Județean Teleorman pentru a prezenta raportul activităților întreprinse cu mega-renta lunară, fiindcă este greu de crezut că plimbările prin țări străine ale participanților la Parada lui Dragnea însumează 600.000 lei, suma anuală oferită de cea mai importantă instituție publică din Teleorman.

Și Primăria Alexandria dă tain

Sugativa bugetară EuroTeleorman primește bani și de la Primăria Alexandria, membru al asociației. 10.000 lei lunar acordă Consiliul local Alexandria către cea care, lună de lună, cere tainul gestionat de gospodarul întreprinderii familiale.

Cumetria… ca o servitute

Miluit cu bani publici pe persoană juridică, servantul lui Dragnea a înființat unitatea în scopul promovării şi reprezentării intereselor comune ale autorităţilor locale în raporturile cu administraţia publică centrală şi locală. Pe hârtie, că, în realitate, acțiunile asociației sunt folosite de L. Dragnea în a-și face o propagandă electorală și nu trece o ediție fără să se fălească public cu paradele organizate pentru a-i fi adusă închinăciunea pe parte de partid. Cu mâna lui Mihăiță. Omul, bietul de el, se crede Afla și Omega al lui Dragnea. El e Dumnezeul baronului și apostolul asistentelor de manager, pe care le iubește atât de mult încât ar înființa posturi pentru ele și la vestiarul instituției, singura încăpere din Consiliul Județean rămasă fără secretară. Slăvescu Putineanu Mihai ține cu dinții de job-ul de ”mâna dreaptă a lui Dragnea” și se teme ca dracul de tămâie să revină la statutul de cetățean. De om de rând. Mai ales după ce toți pupătorii picioarelor de baron l-au perceput ca fiind pupilul țarului roșu de Teleorman și l-au sărutat și pe el în trecere către scaunul întâi. Asta dă dependență la caracterele slabe și credem că finul fără nașu’ ar fi… ca moartea fără coasă.

P.S.: În ochii cunoscătorilor de dedesubturi, asociația lui Mihăiță Putineanu Slăvescu este privită precum o filieră de ciordit bani publici, dar pentru a descoperi asta mascații își vor parca, probabil, dubele în poarta Consiliului Județean Teleorman. Să fie slăvit!

mihai putineanu

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

2 Comments

  1. Da’ ca trage bani europeni printr-o firma de ‘creste bovine’ (de, domeniu eligibil), varsand, evident, cota la partid, vad ca nu stiati; pana cand a ajuns ce a mai tanara speranta a parlamentului, si-a facut, tot aici, ucenicia in administrarea afacerilor si Catalina, dar n-a mai suportat mirosul de sub coada fictivelor vaci…

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Cristi Barbu: “N-a zis nimeni că candidatura lui Titirişcă e bătută în cuie!”

Următorul articol

Sunt ales… dar mă (t)ratez!

Cele mai recente articole de Actualitate