Profesorii de la Piatra nu au primit salariile. Primarul condiționează plata de o construcție ilegală

în Actualitate

Monica Vasilescu

magazie2Primarul de la Piatra, Dănuț Chera, a ajuns, din nou, în atenția publică. Discuțiile legate de magazia construită în mod ilegal nu doar că nu s-au oprit după ce organele de control au depistat că lucrarea nu este conformă, ci acum creează alte rumori și fac victime colaterale. Se pare că, la Piatra, profesorii riscă să nu-și primească salariile, pentru că primarul vrea să-și ducă la bun sfârșit ideea de a construi o magazie pentru lemne, estimată la un miliard lei vechi. Pentru că aleșii locului, în majoritatea lor, nu sunt de acord ca această sumă enormă să se ducă pe o construcție care nu necesită urgență, cadrele didactice au de suferit, după cum ne-a relatat un profesor de la Liceul Teoretic Piatra. ”În cancelarie, este o stare de rumoare, astăzi, toată lumea trebuia să primească salarile. Oamenii sunt alertați, pentru că nu au primit banii”.

După cum am aflat de la unul dintre consilierii locali, Constantin Filip, săptămâna trecută, PNL și PMP, cei care formează majoritatea la Piatra, aveau în intenție să voteze pentru proiectul privind salariile profesorilor și sumele revenite elevilor. Numai că, primarul a venit cu inițiativa de a se aproba și banii pentru magazia ilegală, suma de un miliard, propunere pentru care consilierii nu și-au dat acordul și, astfel, nu s-a aprobat proiectul. ”Primăria a fost amendată pentru construcția respectivă, care este ilegală. Noi nu avem cum să fim de acord cu așa ceva. Vrem ca proiectele să fie separate. Să votăm pentru a li se da banii profesorilor și elevilor”, a declarat Constantin Filip. (Știre în curs de actualizare)

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*