liberinteleorman.ro

Primăria Roșiorii de Vede dă 60.000 de euro pe dezinfectanți

Advertisement

Primăria Roșiorii de Vede achiziționează, în cadrul proiectului SIGUR, la școală, un stoc imens de dezinfectanți. Administrația publică locală condusă de primarul Valerică Cîrciumaru dă pe produsele de dezinfecție 290.760 lei, adică, 59.108,01 euro. Asta după ce, în cadrul aceluiași proiect, a mai luat măști în valoare de 40.000 euro.

În caietul de sarcini, autoritatea contractantă arată că dorește să achiziționeze dezinfectanți pentru școlile din localitate. 4330 de elevi vor beneficia de produse, spun aceștia.

Potrivit informațiilor despre contextul care a determinat achiziționarea produselor, să nu avem vorbe la proces, amintim că UAT Municipiul Roșiorii de Vede implementează proiectul „SIGUR, la școală!” finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014 – 2020, Axa prioritară, Protejarea sănătăţii populaţiei în contextul crizei sanitare cauzate de COVID-19, creşterea eficienței energetice şi utilizarea surselor regenerabile de energie, cu finanțare din REACT-EU”, Operatiunea „Sprijinirea ameliorării efectelor provocate de criza în contextul pandemiei de COVID-19 şi al consecițelor sale sociale”.

Obiectivul proiectului ar fi: Creşterea capacității de gestionare a situației de pandemie generată de virusul SARS-CoV 2 a UAT Municipiul Roşiori de Vede pentru a asigura sprijinul necesar desfăşurării în condiţii de siguranţă a procesului educativ în unităţile de învațământ de stat de pe teritoriul administrat. Prin materialele ce se vor achiziționa în cadrul proiectului va fi indeplinit Obiectivul specific 9.1 al POIM. Prin implementarea proiectului se atinge indicatorul de rezultat al programului 2S132, Capacitate adecvată de gestionare a crizei sanitare generată de virusul SARS-CoV-2.
Obiectivele specifice ale proiectului. Consolidarea siguranței elevilor și profesorilor din școlile din localitate prin achiziționarea a 322.730 de măşti pentru protecţie, Creșterea siguranței elevilor, profesorilor şi personalului auxiliar prin achiziționarea a 3280 litri de dezinfectant pentru mâini. Asigurarea dezinfectării suprafețelor de contact prin achiziționarea a 1980 litri de deznifectant pentru suprafețe. Asigurarea dezinfecției podelelor din unitățile de învațămant prin achiziționarea a 2080 litri de dezinfectant podele. Asigurarea distanțării sociale prin delimitarea spațiului aferent elevilor din clasele terminale prin achiziționarea a 720 de separatoare din pexiglas.

Aceasta nu este singura achiziție de acest fel într-o perioadă în care nu mai vorbim despre pandemie în România. Însă, în Teleorman se continuă tunurile la nivel mare și județul a devenit raiul afaceriștilor care fac bani pentru industria pharma.

Citiți și: TUNURILE din pandemie continuă: Firmele care încă fac bani din covid, în Teleorman

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Alertă și în Teleorman. Mai mulți primari sunt așteptați la DNA în cazul Bădălău

Următorul articol

Teleorman, imediat după Vaslui în topul ratei șomajului crescut

Cele mai recente articole de Actualitate