Povestitorul Andi Moisescu, la Alexandria

în Actualitate/Cultură

Monica Vasilescu

Andi MoisescuExuberanţa, tinereţea şi talentul se arată la Alexandria, în perioada 18-26 august 2014. Ideo Ideis s-a concretizat într-un proiect fără competiție între tinerii actori. Festivalul oferă, de nouă ani, o alternativă în educație: ateliere, întâlniri cu oameni ale căror valori merită împărtășite, un mediu de interacționare cu profesioniști în teatru și în alte domenii. „Seara povestitorilor” este una dintre manifestările îndrăgite de micii actori care se întorc an de an la Alexandria ca acasă, deoarece au șansa să fie față în față cu diverse personalități. Povestitorul care a inaugurat festivalul anul acesta a fost realizatorul TV – Andi Moisescu. Acesta a povestit traiectoria carierei sale şi cum a descoperit cheia supravieţuirii, prin lucruri mici, restrânse, care aduc bucurie.

Deşi putea fi un matematician desăvârşit, Andi a avut înclinaţie spre media şi începuturile l-au prins vânzând ziare în Piaţa Romană din Bucureşti. La Alexandria, a povestit despre activitatea sa la Unifan Radio şi PRO-FM, acolo unde a devenit director. Ulterior şi-a făcut intrarea în televiziune şi a fost “vioara întâi” în emisiuni precum: “Ora 7, bună dimineaţa!”, “Te uiţi şi câştigi”, “Marcă înregistrată”. De 10 ani, se ocupă de cea mai cunoscută emisiune de publicitate – “Apropo TV”.

După toate câte a făcut până la vârsta de 42 de ani, Andi Moisescu se uită admirativ la tinerii care au înfiinţat un festival de teatru într-un municipiu care nu are nici măcar un banal cinematograf şi îi îndeamnă pe toţi să facă ceea ce le place în viaţă. “Când mă gândesc la festivalul de la Alexandria, aproape că mă gândesc la un lucru conspirativ. Îmi dau seama că, din păcate, numai aşa se poate supravieţui. Aici sunt tineri care fac lucruri extraordinare pornind de la pasiune. Nu a contat că Alexandria nu are o instiuţie-teatru, ei au vrut teatru şi au făcut totul pentru asta”, a spus renumitul realizator de televiziune.

Andi Moisescu a vorbit şi despre mijloacele de comunicare în contextual actual. “Media este într-o perioadă în care se reinventează şi nu poţi da sfaturi cuiva pentru că nimeni nu poate să spună cum va arăta media peste cinci ani. Cu toţii ştim cum ne dorim să arate. Acum li se permite multora dintre noi să fie comunicatori, ceea ce nu se întâmpla la începuturi. Ar fi benefic pentru fiecare dintre cei care îşi doresc să lucreze în acest domeniu un exerciţiu pe propria răspundere şi aşa vor avea ocazia să vadă cum este să dai piept cu publicul. Sunt exerciţii necesare şi teste pe care trebuie să le treci dacă vrei să faci parte din această industrie. Dacă cineva îşi doreşte să ajungă în media, indiferent de postul pe care îl vizează, cred că ăsta ar fi primul pas. Este suficient să o faci pe blog sau pe Facebook, vei fi aspru judecat de prieteni. Dacă în primă instanţă, din lista de 400 de prieteni, 20 ţi-au spus: “vai, este superb”, te vei gândi ce cred ceilalţi 380. O să-ţi pui foarte multe întrebări. Lucrurile s-au schimbat mult faţă de momentul în care am intrat eu în media. Atunci, dacă cineva voia să afle ceva despre mine, o putea face numai dacă un ziarist îmi lua un interviu şi se nimerea această întrebare. Astăzi, cine are o curiozitate despre mine, intră pe pagina mea de Facebook şi îmi pune direct acea întrebare”, a mai spus moderatorul Apropo TV, exprimându-şi bucuria de a se afla la Alexandria şi de a lua parte la o acţiune făcută de tineri pentru tineri, fără interese şi fără aşteptarea de a primi ceva în schimb.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*