Portret de fotbalistă: Nicoleta Deca

în Sport

Monica Vasilescu

Nicoleta DecaÎn portretistica Universităţii Alexandria, rubrică în cadrul căreia majoritatea jucătoarelor din actualul lot şi-au împărtăşit experienţele trăite pe terenul de fotbal, îşi are un binemeritat loc şi sportiva Nicoleta Deca. În vârstă de 19 ani, studentă în anul I la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport din Craiova, Nicoleta se dedică întru totul sportului pe care a ales să-l practice şi nu regretă o clipă pasul făcut în terenul de fotbal.

“Chiar dacă nimeni din familie nu a fost nici pe departe fan al acestui sport, eu am iubit fotbalul întotdeauna. Când îmi amintesc despre copilărie, parcă mă şi văd, peste tot pe unde mergeam era şi o minge. Faptul că fotbalul feminin nu este foarte dezvoltat în ţara noastră, acest lucru a reprezentat şi pentru mine o piedică, iniţial fiind nevoită să practic un alt sport (3 ani de handbal). Dar totul s-a schimbat la 18 ani, atunci când i-am cunoscut îndeaproape pe cei din familia Babadac, aşa am ajuns la Alexandria! Sunt aici de un an si jumătate şi, cu siguranţă, este cea mai bună alegere pe care o puteam face la momentul respectiv. Nu îmi doresc să mai evoluez pentru altă echipă din România. Aici s-a înfăptuit un colectiv ce cu greu va putea fi dezbinat. Suntem o echipă cu o medie de vârstă foarte tânără, care în ultima perioadă a progresat considerabil, practic ne-am crescut una pe cealaltă şi aşa am reuşit să ţinem pasul în Superligă, unde nivelul este cu totul şi cu totul altul. Însă, cu toate acestea, rolul principal îl joacă, fără doar şi poate, domnul antrenor. A ştiut mereu să ţină echipa unită şi a sacrificat multe pentru noi, dumnealui îi datorez tot ceea ce se întâmplă aici, la Universitatea”, a povestit tânăra extrem de talentată, după cum spun specialiştii în fotbal feminin.

Nicoleta evoluează pe postul de mijlocaş central ofensiv, purtând, totodată, şi banderola de căpitan. “Cum Flori, din păcate, nu a putut fi alături de noi decât la două meciuri în acest campionat, în majoritatea meciurilor am purtat şi banderola, ceea ce m-a motivat şi mai tare. Îmi doresc să-mi petrec şi restul vieţii în apropierea terenului de fotbal. Să progresez pe zi ce trece şi, de ce nu, la un moment dat să fac pasul spre străinatate, căci acolo întâlneşti fotbalul feminin la cel mai înalt nivel”, a mai spus Nicoleta Deca.

“Nimic fără Dumnezeu” ar putea fi deviza sportivei, fiindcă Divinitatea este esenţială în tot ceea ce face, atât în viaţa personală, cât şi în planul carierei care o împlineşte. Şi, cu siguranţă, va ajunge acolo unde îşi doreşte, fiindcă Nicoleta ştie foarte bine că trebuie să încerci necontenit să urci şi să munceşti cu toate forţele pentru obiectivul stabilit.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*