Portret de fotbalistă: Diana Butoi

în Sport

Monica Vasilescu

diana butoiCa orice sport, fotbalul feminin se face cu multe sacrificii din partea jucătoarelor. Pe lângă forma fizică a fiecăreia, care trebuie menţinută la un anume nivel, multe fete de la echipa Universitatea Alexandria trebuie să parcurgă kilometri întregi pentru a practica sportul preferat. Printre cele care vin de la o distanţă considerabilă să ducă formaţia alexăndreană spre victorie, aşa cum nu de puţine ori s-a întâmplat, este Diana Butoi.

Sportiva a împlinit de curând vârsta de 23 de ani, este din Piteşti, acolo unde a început să joace fotbal. A debutat la un club local, în urmă cu şapte ani. “De doi ani activez la clubul CS Universitatea Alexandria. Aici am întâlnit oameni minunaţi, cu fetele mă înţeleg foarte bine şi mă bucur că activez la această echipă. Am ales acest sport, deoarece atunci când eram mai mică mergeam împreună cu fratele meu la fotbal şi aşa am prins drag”, ne-a povestit fotbalista.

Diana joacă pe postul de fundaş dreapta şi nu are, deocamdată, o ţintă precisă cu privire la cariera sa viitoare. Ea îşi doreşte, pentru moment, doar să joace fotbal, dar îi mai plac şi alte sporturi, cum ar fi: tenis, ping-pong, handbal. Chiar dacă joacă fotbal pentru fete, aceasta apreciază un fotbalist, pe Gareth Bale.

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*