Portret de fotbalistă: Andreea Diţa

în Sport

Monica Vasilescu

andreeaSportul rege naşte patimi printre bărbaţi, cei care sunt mai atraşi de balon decât pare a fi sexul frumos. Când este jucat de fete, însă, fotbalul provoacă şi mai mare pasiune, pentru că, aşa cum se spune o legendă, femeile pun suflet în tot ceea ce fac mai abitir decât bărbaţii. O dragoste puternică pentru fotbal au demonstrat fetele de la Universitatea Alexandria, care driblează mingea cu împătimire.

Andreea Diţa, de exemplu, a intrat pe teren încă de la vârsta de 8 ani, atunci când un profesor a ales-o să facă parte din echipa şcolii, şi nu are de gând să plece curând. Practică fotbalul feminin cu nădăjduire, deşi nu a mai jucat la nicio altă grupare înainte de Universitatea, club sportiv la care a fost promovată în acest sezon fotbalistic. Junioarea, în vârstă de numai 13 ani, elevă a Şcolii nr. 6 din Alexandria, îl admiră pe Cristiano Ronaldo şi, dacă ar fi să viseze la cariera perfectă în fotbal, ar dori să ajungă la o echipă consacrată din România, care să o şi remunereze pentru prestaţia sa.

andreea ditaAndreea joacă pe postul de mijlocaş dreapta şi ne-a mărturisit că s-a adaptat la echipă, alături de fetele deja cunoscute, care o înţeleg şi o protejează, fiind mai mică de vârstă.

La cel mai recent meci, Andreea a jucat cel mai bine din echipă, după cum a lăudat-o antrenorul Călin Pistolea, iar ea şi-a recunoscut timiditatea de la început, dar a fost încurajată de colege şi asta a făcut-o să intre mai bine în joc.

Deşi practică un sport pentru băieţi, jucătoarei nu îi este teamă că, în timp, forma fizică poate lua un aspect masculin şi nici nu îi pasă dacă cineva o ia în derâdere pentru ceea ce face. În plus, cu un aer de om înţelept, mica sportivă spune că prietenii şi familia o susţin, iar ăsta este aspectul cel mai important pentru ea.

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*