Poliţiştii i-au prevenit pe alexăndreni să nu devină victime ale hoţilor

în Actualitate

Monica Vasilescu

IMG_3045În cadrul Săptămânii Prevenirii Criminalității, IPJ Teleorman a organizat, pe 1 octombrie, între orele 09.00-12.00, o acțiune de informare a cetăţenilor cu privire la posibilele furturi din buzunare şi din locuinţe. Pe platoul din fața Școlii Nr. 5 Alexandria a fost amplasat un punct documentar în care polițiștii au prezentat și distribuit materiale cu caracter informativ-preventiv destinate cetățenilor.

Pe lângă pliantele în care s-au evidenţiat unele recomandări, ofiţerii de poliţie le-au explicat oamenilor ce trebuie să facă pentru a preîntâmpina hoţiile şi le-au atras atenţia asupra consecinţelor unor astfel de fapte. “În cadrul Săptămânii Prevenirii Criminalităţii”, ziua aceasta este dedicată prevenirii furturilor. Discutăm despre furturile din buzunare şi poşete, furturile din locuinţe şi cele de/din autoturisme. Avem pliante pentru fiecare categorie de furturi cu recomandări care sperăm să le fie de folos oamenilor”, a declarat ofiţerul de prevenire Florin Durcă de la Compartimentul de Analiza şi Prevenirea Criminalităţii.

Lucrătorii IPJ Teleorman i-au îndemnat pe alexăndrenii care au tranzitat oraşul să îşi asigure locuinţa cu o uşă solidă, dotată cu vizor, cel puţin două încuietori diferite, dacă locuinţa este la parter, ferestrele trebuie prevăzute cu grilaje metalice, să nu permită pătrunderea în scara blocului a persoanelor necunoscute sau dubioase, să nu păstreze în casă sume mari de bani sau obiecte de valoare.

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*