Polițiștii din Teleorman au dat 69 de sancțiuni în 24 de ore

în Politie

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Teleorman au acționat în vederea prevenirii și combaterii cauzelor generatoare de accidente rutiere, fiind întocmite dosare penale și aplicate sancțiuni contravenționale pentru diverse abateri privind circulația pe drumurile publice.

În ultimele 24 de ore, în urma activităților preventive desfășurate, pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 69 sancțiuni contravenționale în valoare de peste 30 175 lei, au reținut 9 permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice.

Dintre acestea, 41 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 1 sancțiune pentru consum de alcool, 1 sancțiune pentru depășire, 4 sancțiuni pentru alte abateri, 16 sancțiuni pentru nepurtarea centurii de siguranță.

Exemplificăm:

La data de 12 iulie a.c., orele 21:00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 7 Crângu au depistat un bărbat în vârstă de 53 de ani, din comuna Islaz, județul Teleorman, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 642 pe raza localității Islaz, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, urmând a se propune soluție legală prin Parchetul competent.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*