liberinteleorman.ro

Polițiștii au aplicat 106 sancțiuni, de peste 44.000 de lei, în 24 de ore

19 decembrie 2023
Advertisement

În ultimele 24 de ore, polițiștii teleormăneni au fost în teren în vederea asigurării unui climat optim de ordine și siguranță publică, protejării patrimoniului și drepturilor și libertăților persoanelor, răspunzând nevoilor cetățenilor.

 

Astfel, în ziua de 18 decembrie a.c., polițiștii au intervenit la peste 90 de evenimente, dintre care nu mai puțin de 80 au fost sesizate pe numărul unic pentru apeluri de urgență – 112, acționând pentru prevenirea și descurajarea faptelor antisociale, a situațiilor de risc și a oricăror evenimente ce ar putea perturba siguranța publică.

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului au fost înregistrate trei accidente rutiere ușoare (Blejești, Dobrotești, Alexandria), trei persoane având nevoie de îngrijiri medicale, în cauze fiind întocmite dosare penale.

Polițiștii atrag atenția asupra necesității respectării normelor rutiere de către toți participanții la trafic, întrucât cauzele generatoare ale evenimentelor tragice produse pe drumurile județului nu sunt imputabile doar unei categorii.         

De asemenea, în ceea ce privește circulația pe drumurile teleormănene, polițiștii au constatat o infracțiune – conducere sub influența alcoolului, activitățile preventive fiind continuate zilnic în vederea reducerii riscului rutier.

Totodată, la nivelul județului s-a acționat preventiv – reactiv, în filtre rutiere, în scopul descurajării și combaterii consumului de alcool și substanțe psihoactive la volan, precum și pentru prevenirea infracțiunilor comise cu violență, depistarea, identificarea și tragerea la răspundere a persoanelor urmărite în temeiul legii.

În ceea ce privește sancțiunile contravenționale, pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat nu mai puțin de 106 sancțiuni, valoarea acestora depășind 44.000 de lei.

De asemenea, în ziua de 18 decembrie a.c., polițiștii Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Teleorman au desfășurat activități informativ – preventive la Școala Gimnazială Alexandru Colfescu și la Școala Gimnazială nr. 7 din municipiul Alexandria, fiind în derulare Programul național Școala Siguranței Tedi„, adresat siguranței elevilor din clasele I, unde au purtat discuții cu copiii și cadrele didactice, oferindu-le recomandări în scopul conștientizării acestora cu privire la riscurile, vulnerabilitățile și consecințele portului sau folosirii fără drept de obiecte periculoase în incinta unităților de învățământ preuniversitar, precum și pentru prevenirea faptelor de natură contravențională și penală la regimul articolelor pirotehnice.

 

Exemple:

 

·        

CERCETAT PENTRU ÎNCĂLCAREA ORDINULUI DE PROTECȚIE

ȘI LOVIRE, REȚINUT DE POLIȚIȘTI

 

Polițiștii din cadrul Secției 9 Poliție Rurală Videle au dispus reținerea unui bărbat în vârstă de 37 de ani , din comuna Botoroaga, cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire și încălcarea măsurilor stabilite prin ordinul de protecție.

 

Activitatea infracțională reținută în sarcina bărbatului constă în aceea că, în ziua de 30 noiembrie a.c., ar fi pătruns în curtea locuinței fostei concubine, o femeie în vârstă de 30 de ani, și ar fi agresat-o fizic, încălcând ordinul de protecție emis anterior.

 

Fiind în continuarea cercetărilor, la data de 18.12.2023, polițiștii au dispus reținerea bărbatului, acesta fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Teleorman.

 

 

·        

FĂRĂ ALCOOL LA VOLAN!

 

Polițiștii din cadrul Secției 12 Poliție Rurală Zimnicea au întocmit dosar penal și efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului, în cazul unui bărbat în vârstă de 49 de ani, depistat conducând un autoturism pe drumurile publice, deși ar fi consumat băuturi alcoolice.

 

În ziua de 18 decembrie a.c., în jurul orei 20:00, în timp ce se aflau în serviciul de patrulare pe raza comunei Piatra, polițiștii au oprit pentru control în trafic un autoturism condus de către un bărbat în vârstă de 49 de ani, domiciliat în comuna Piatra.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de 1,17 mg/l alcool pur în aerul expirat,

 

motiv pentru care a fost condus la spital în vederea recoltării de probe biologice de sânge necesare în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului, cercetările fiind continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Zimnicea.

 

·        

CERCETAT PENTRU INFRACȚIUNI LA REGIMUL RUTIER,

REȚINUT DE POLIȚIȘTI

 

Polițiștii din cadrul Formațiunii Rutiere Videle au dispus reținerea unui bărbat în vârstă de 36 de ani, din comuna Blejești, cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia, conducere fără permis și vătămare corporală din culpă.

În fapt, la data de 17 decembrie a.c., în jurul orei 4:00, Poliția Orașului Videle a fost sesizată prin apel la numărul unic de urgență 112 despre producerea unui accident de circulație pe DJ 503, în comuna Purani, accident soldat cu rănirea unei persoane.

La fața locului au fost direcționați polițiștii din cadrul Formațiunii Rutiere Videle, care au stabilit, preliminar, că autoturismul condus de către un bărbat în vârstă de 36 de ani, din comuna Blejești, ar fi pierdut controlul asupra direcției de mers, a pătruns pe sensul opus, întrând în coliziune cu un podeț de beton și stâlpul de susținere al porților de acces într-un imobil.

În urma accidentului a rezultat rănirea pasagerilor autoturismului, bărbați cu vârsta de 50, respectiv 21 de ani, aceștia necesitând îngrijiri medicale.

Imediat după producerea evenimentului rutier, conducătorul auto a părăsit locul accidentului, fără încuviințarea poliției, sustrăgându-se cercetărilor. În urma investigațiilor efectuate de către polițiști, a fost identificat la numai câteva ore distanță, pe raza localității de domiciliu, într-un imobil dezafectat.

Din verificările efectuate în bazele de date ale Poliției Române s-a stabilit că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Rezultatul testării cu aparatul etilotest a indicat o valoare de 0,07 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge necesare în vederea stabilirii alcoolemiei.

În urma administrării probatoriului, la data de 18 decembrie a.c., polițiștii au dispus reținerea bărbatului, acesta introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Teleorman, urmând a fi prezentat instanței de judecată.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Videle.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Pieton, accidentat în timp ce traversa strada regulamentar, în Alexandria

Următorul articol

2 arme de FOC și 25 de obiecte tăietoare, găsite în locuințele a doi tineri – Unul a fost reținut

Cele mai recente articole de Actual