liberinteleorman.ro

Petrică Florin Roșu, salvator de vieți și la muncă, și în timpul liber

7 iulie 2019

A fi pompier nu înseamnă că ai doar un loc de muncă, ci, mai ales, că ai o vocație. Aceea de a te implica tot timpul, atunci când e nevoie, în salvarea semenilor aflați în situații de vulnerabilitate. Zeci de pompieri teleormăneni demonstrează asta în fiecare zi, însă sunt situații care merită remarcate, strict prin prisma faptului că ele scot la iveală caractere frumoase și spirite civice, demne de luat drept modele către noi, ceilalți. Este cazul plutonierului adjunct Petrică Florin Roșu, care, aflat în timpul său liber în zona producerii unui accident de circulație, a intervenit imediat și a ținut situația sub control până la sosirea ajutoarelor. Din acest motiv, colegii săi de la Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență Teleorman l-au și desemnat ieri drept ” Salvatorul Zilei”.

Ce s-a întâmplat? În timp ce se deplasa spre casă, Petrică Florin Roșu, Șef Gardă de Intervenție și Stingere Piatra, a fost martorul producerii unui accident rutier în care erau implicate trei autoturisme.

Văzând ce se întâmplase, fără să stea pe gânduri, pompierul a oprit imediat mașina în care se afla și a sărit în ajutorul semenilor pentru a se asigura că sunt în afara oricărui pericol. Până la sosirea colegilor săi din cadrul Detașamentului de Pompieri Alexandria, acesta a evaluat rapid cele două victime rezultate în urma impactului, ambele din autoturismul Logan de culoare roșie, le-a acordat primul ajutor și a deconectat bornele de la baterie pentru a preveni izbucnirea unui incendiu. Una dintre victime, o femeie de aproximativ 60 de ani, care prezenta un traumatism la nivelul capului, a fost preluată de paramedicii SMURD și transportată la Spitalul Județean din Alexandria. Cealaltă victimă, un bărbat, soțul femeii rănite, a primit îngrijiri medicale de la un echipaj al Serviciului de Ambulanță Teleorman, acesta refuzând apoi să meargă la spital.

Colegii lui de la ISU Teleorman și-au arătat chiar pe rețelele de socializare respectul față de acest salvator de vieți, atât la muncă, dar și în timpul liber, asigurându-l de toată prețuirea lor:

Colegul nostru, plt. adj. Roșu Petrică Florin, a dovedit că este un adevărat salvator de vieți, un om care a transformat profesia în vocație, care demonstrează cetățenilor că pompierii sunt alături de ei nu numai atunci când își desfășoară misiunile specifice serviciului, ci și în afara acestuia, cu aceeași abnegație, curaj și devotament, motiv pentru care îl asigurăm de întreaga noastră prețuire și respect!

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Șefii Primăriei Alexandria nu vor da sporurile necuvenite înapoi că a intervenit amnistia fiscală

Următorul articol

Simona Halep, culoar ușor până în semifinale

Cele mai recente articole de Actualitate