Pericol de inundații în Teleorman. Localitățile Peretu și Lăceni sunt vizate

în Actualitate/Diverse/Social

inundatii1Topirea zăpezii într-un mod rapid a început să producă efecte. Urmarea acestui fapt este că aproximativ 60 de gospodării din localitatea Peretu erau ameninţate a fi inundate, dar au fost scoase din aria de risc la intervenţia pompierilor militari ISU, a reprezentanţilor Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare Teleorman şi ai Sistemului de Gospodărire a Apelor Teleorman.

Situaţia a fost verificată în teren de către prefectul judeţului Teleorman – Carmen Daniela Dan, împreună cu inspectorul şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă – colonel Sandu Liviu Sorinel, dar şi cu reprezentanţii SGA şi ANIF Teleorman.

Pompierii militari din cadrul Detaşamentului Roşiorii de Vede au intervenit cu două motopompe, un camion şi 6 militari pentru evacuarea apei, la fel și colegii acestora de la Detaşamentul Alexandria, care au lucrat cu două motopompe, una remorcabilă şi una transportabilă, un camion şi 6 militari pentru evacuarea apei din zonă. Acţiuni de evacuare a apei acumulate se derulează şi în prezent până la eliminarea oricărui pericol, am aflat de la purtătorul de cuvânt al ISU Teleorman, cpt. Gelu Dragomir.

Apa provenită din topirea zăpezilor şi a scurgerilor de pe versanţi a depăşit aliniamentul drumului și în localitatea Lăceni, în zona DJ 504, acolo unde s-a dispus executarea unor lucrări urgente de degajare a părţii carosabile cu sprijinul primarului localităţii Orbeasca, preşedinte al Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă. În zonă acţionează şi în prezent două buldo-excavatoare care asigură lărgirea şi prelungirea canalelor de evacuare a apei, iar lucrările, cât şi traficul sunt permanent monitorizate de poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Alexandria.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*