liberinteleorman.ro

Tribunalul Teleorman

Parchetul Teleorman alimentează conturile PETROM în timp ce statul boicotează firmele austriece

14 decembrie 2022
Advertisement

România a început un boicot economic de stat la adresa companiilor austriece după ce oficialii de la Viena au refuzat aderarea țării noastre la spațiul Schengen. Marți, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a arătat că este prima mare companie de stat care sancționează Austria, după veto-ul privind aderarea României la Spațiul Schengen. Compania își mută toate conturile pe care le are la banca austriacă BCR, deținută de grupul Erste, la CEC, o bancă autohtonă la care statul român este acționar. CNAIR rulează în jur de 12 miliarde de lei pe an de la bugetul public, potrivit datelor oficiale. 

Mai multe instituții publice din România, oameni de afaceri și mulți alți cetățeni români au anunțat că intenționează își închidă conturile de la băncile cu capital austriac sau să nu mai alimenteze de la OMV Petrom, colosul care exploatează de ani întregi România.

În tot acest timp, Parchetul de pe lângă Tribunalul Teleorman face o achiziție de bonuri valorice pentru carburanți auto (50 lei/fila) de la OMV Petrom, după cum arată anunțul din SICAP publicat marți. 9.480,06 lei valorează cumpărarea directă, bani care se duc în conturile celei mai mari companii cu acționari austrieci care controlează petrolul României.

Reamintim că OMV deține pachetul majoritar de acțiuni al companiei Petrom, iar profitul înregistrat în prima jumătate din 2022 se ridică la suma de 940 de milioane de euro.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

PROTEST al consilierilor din Serviciul de probațiune Teleorman

Următorul articol

Creditele ilegale de tip CAR cercetate de DIICOT au fost ignorate și mușamalizate de ANI și conducerea Senatului

Cele mai recente articole de Actualitate