Omul de cultură și ziaristul Ion Nuță a încetat din viață

în Actualitate/Cultură/Diverse/Practic

Monica Vasilescu

Ion NutaJoi dimineaţă, s-a stins din viaţă Ion Nuță, om de cultură și jurnalist, la vârsta de 73 de ani. Ion Nuță a condus o vreme Cultura teleormăneană, fiind cunoscut prin faptul că își trecea ochiul critic prin multe dintre cărțile scriitorilor autohtoni, dar și pentru acurateţe, corectitudine şi echilibru.

Ca ziarist, a colaborat cu ziarul Informația Teleormanului, publicație căreia i-a dedicat ultimii ani din viață. Zeci de cărți îi poartă semnătura editării, mii de articole scrise rămân în urma sa, milioane de sfaturi date tinerilor ziariști vor fi păstrate în amintirea celor care le-au primit, deoarece Ion Nuță făcea totul pentru alții, fiind de o discreție și de o decență rar întâlnite. Pentru asta și pentru multe altele, Ion Nuță va rămâne cu siguranță în istoria culturală a județului şi în inimile noastre, dar, din păcate, de acum își va folosi condeiul pe lumea cealaltă.

Cei care l-au cunoscut sunt așteptați să-i aducă ultimul omagiu la capela Bisericii „Constantin și Elena” din Alexandria sau la slujba de înmormântare, care va avea loc sâmbătă, începând cu ora 12.00.

Dumnezeu să îl odihnească în pace!

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*