liberinteleorman.ro

Obiectul pe care să-l porți în buzunar de Revelion

31 decembrie 2023
Advertisement

În anumite zone ale lumii, oamenii obișnuiesc ca în noaptea de Revelion să pună bani în buzunar pentru ca noul an să fie unul bogat.

Se apropie Revelionul, momentul în care ne luăm adio de la un an și îl întâmpinăm pe altul cu speranța că va fi mai bun decât cel pe care urmează să îl lăsăm în urmă. Anul Nou este un moment de sărbătoare peste tot în lume, cu o mare varietate de tradiții pe care, în unele cazuri, ar trebui mai degrabă să le numim superstiții, fiind vorba de ritualuri care alungă spiritele rele, aduc noroc în dragoste, în finanțe sau în orice altceva ne dorim să obținem. 

În anumite zone ale lumii, oamenii obișnuiesc ca în noaptea de Revelion să pună bani în buzunar pentru ca Noul An să fie unul bogat. La noi în țară se crede că în noaptea dintre ani trebuie să ai asupra ta ceva nou și ceva vechi, dar și bani.

Ceva nou poate însemna o haină achiziționată recent sau o bijuterie. În ceea ce privește obiectul vechi, acesta poate fi o monedă de argint, veche, pe care să o pui în portofel.

Ce alte superstiții mai sunt de Revelion

În afară de cea de mai sus, mai există și alte superstiții cu care vine această sărbătoare. Una dintre ele este aceea de a mânca 12 boabe de struguri, câte una pentru fiecare lună a anului, pentru a avea un 2024 prosper.

O altă tradiție răspândită peste tot în lume este purtarea lenjeriei roșii. Se spune că cine o respectă are noroc în dragoste în anul ce urmează. De asemenea, o altă credință spune că în noaptea dintre ani este bine să mănânci pește.

Astfel, în anul care urmează te vei strecura printre probleme ca peștele în apă. Totodată, este foarte important ca la intrarea în Noul An să nu existe conflicte sau discuții în familie.

SURSA

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

2024 va fi an bisect. Cum s-a ajuns la o zi în plus la fiecare 4 ani

Următorul articol

Horoscopul anului 2024 – Cele mai bune luni pentru fiecare zodie

Cele mai recente articole de Actual