liberinteleorman.ro

O persoană, reținută după ce a încălcat ordinul de protecție și a amenințat cu moartea

10 noiembrie 2023

Parchetul de pe lângă Judecătoria Turnu Măgurele a dispus începerea urmăririi penale in rem sub aspectul săvârşirii mai multor infracţiuni față de o persoană, nu se specifică dacă e femeie sau bărbat.

„Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Turnu Măgurele este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:
La data de 09.11.2023, organele de cercetare ale poliţiei judiciare sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Turnu Măgurele au înregistrat cauza penală şi au dispus începerea urmăririi penale in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de:

  • încălcarea ordinului de protecție, faptă prev. şi ped. de art. 47 alin. (1) din Legea nr. 217/2003 pentru prevenirea şi combaterea violenţei în familie; ameninţare, faptă prev. şi ped. de art. 206 alin. (1) din Codul penal, vătămare corporală din culpă, faptă prev. şi ped. de art. 196 alin. (1) din Codul penal, şi
  • conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, faptă prev. şi ped. de art. 336 alin. (2) din Codul penal, constând în aceea că, la data de 09.11.2023, în jurul orelor 14:00, o persoana împotriva căreia a fost emis un ordin de protecție de către Judecătoria Turnu Măgurele a încălcat cu intenție măsurile dispuse prin acesta, prin faptul că s-a apropiat la mai puțin de 30 de metri de persoana vătămată şi a avut contact verbal cu aceasta, fiind implicat într-un accident de circulație, rezultând ulterior că acesta se afla sub influența băuturilor alcoolice, urmând să se stabilească dacă se afla şi sub influenţa substanţelor psihoactive, după care a ameninţat-o pe aceeaşi persoană vătămată, dar şi pe persoana care se afla cu cea dintâi, cu exercitarea de acte de violenţă şi cu moartea.
    Ulterior, în cursul urmăririi penale, a fost dispusă luarea măsurii reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca acesta să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.
    Facem precizarea că dispoziția de punere în mişcare a acțiunii penale, nu este de natură să înfrângă prezumţia de nevinovăţie a inculpaţilor, aceasta fiind o etapă obligatorie în cadrul procesului penal, eventuala vinovăţie urmând să fie stabilită de către instanţa de judecată după parcurgerea judecăţii”, a transmis purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Turnu Măgurele.
Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate


Articolul precedent

Directorul CNI vine la Alexandria – Sperăm că va vizita Casa de Cultură și stadionul

Următorul articol

Un bărbat beat la volan, reținut pentru refuz de recoltare a probelor biologice

Cele mai recente articole de Actualitate