liberinteleorman.ro

O asistentă de la Transfuzii, acuzată că falsifica analizele donatorilor. Mai multe persoane au leșinat

16 septembrie 2022
Advertisement

O asistentă de la un centru de transfuzii din Teleorman este acuzată că ar fi falsificat rezultatele donatorilor pentru a le recolta sânge. Ea modifica datele privind valoarea hemoglobinei, după ce aparatul de măsurare indica valori ce nu ar fi permis recoltarea sângelui. Mai mulți donatori au avut de suferit, cinci dintre ei leșinând în timpul recoltării.

Cei care au sesizat autoritățile au fost chiar reprezentanții Centrului de Transfuzii Teleorman, după ce mai multor pacienți li s-a făcut rău în timpul sau după recoltarea sângelui. În urma verificărilor, s-a stabilit că una dintre asistentele medicale modifica rezultatul valorii hemoglobinei din sânge, potrivit Libertatea.

Potrivit documentelor înaintate de Centrul de Transfuzie Sanguină Teleorman, la solicitarea anchetatorilor, din cei 27 de pacienți cărora le-a fost falsificată valoarea hemoglobinei, 17 au suferit fizic în urma recoltării sângelui. Astfel:

  • 5 donatori au prezentat lipotimie (stări de leșin) în timpul recoltării sau imediat după aceea; 
  • 3 donatori s-au prezentat cu anemie persistentă la încercări repetate de a dona; 
  • 9 donatori au avut anemie la următoarele prezentări la donare.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Alexandria a transmis soluția de renunțare la urmărire penală judecătoriei pentru a fi confirmată. Judecătorii nu au fost însă de acord cu decizia procurorului, iar dosarul s-a reîntors la Parchet pentru refacerea urmăririi penale.O primă sentință este așteptată la Judecătoria din Alexandria în cursul acestei luni.

1 Comment

  1. Ministerul sănătății, organele competente poliție, procuratura Diicot DNA sau corpul de control al primului ministru ce face doarme în cizmele statului.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Ajutoare pentru încălzirea locuinței, în Alexandria – Cine poate beneficia

Următorul articol

„Din istoria leului românesc, expoziție din colecția lui Teodor Nicolae Săceanu

Cele mai recente articole de Actualitate