Modernizare de mântuială, cu alei denivelate și piste pentru bicicliști în pantă! Dorelul lui Victor Drăgușin a făcut ravagii în Pădurea Vedea

în Actualitate/Dezvăluiri

Monica Vasilescu

E campanie electorală? E momentul potrivit să ne facem că facem. De la alegerile trecute, Pădurea Vedea din Alexandria se află în chinurile facerii, în sensul că s-au născut alei, s-au montat pancarte îndrumătoare, s-au creat locuri ocolitoare. Lucrările sunt împărțite în două categorii, iar de efectuarea lor se ocupă Administraţia Străzilor, Construcţii Edilitare SRL și Administrația Domeniului Public din Alexandria.

img_1917Cu toate că odinioară era mândria Alexandriei, Pădurea Vedea este acum bătaia de joc a autorităților interesate să dea bine în fața populației, nu să facă lucrurile în regulă. Deși există amenajări cu scop recreativ, cum ar fi: locuri de joacă pentru copii, teren de tenis, grătare din zidărie și spații amenajate ca parcări, niciunul dintre obiective nu sunt de calitate. Autoritățile au conștientizat că sistemul de iluminat se afla într-o stare precară și l-au refăcut, dar unele becuri sunt nefuncționale. Au înlocuit și coșurile de gunoi, dar în cazul unora a căzut lemnul deja, iar la băncile noi ne-a impresionat arhitectura, deși a existat tentația de a crede că nu au fost bani suficienți pentru tot spătarul.

img_1910Smoală neuniformizată

Municipalitatea alexăndreană a gândit un proiect de amenajare peisagistică prin care se întrevede un nou aranjament arhitectural, prevăzut cu alei noi, pistă pentru biciclete/role, panouri informative, locuri pentru grătar, terenuri multisport etc. Să le luăm pe rând. Primele care iau fața trecătorului sunt aleile nou plombate, dar neclarificate. Oricât echilibru ar avea o persoană fără probleme neurologice, ea are toate șansele să-și luxeze un picior de la denivelările lăsate în urmă de către ”specialiști”, pentru că aceștia nu s-au mai uitat și la calitatea lucrării, voința vizibilă fiind îndreptată către cantitate.

img_1913”A fost acolo un Dorel”

În privința bicicliștior, zona destinată lor este de-a dreptul ilară, dacă nu va avea cineva de suferit. Pista se află, pe alocuri, în pantă, iar iubitorii ciclismului nu riscă să respecte linia trasată, din motive lesne de înțeles. Aici, referitor la mântuiala lucrării, ne-a lămurit primarul Alexandriei – Victor Drăgușin. ”La pistă, a fost o greșeală a celor de la ASCE. Nu e finalizată lucrarea. Cu excepția noilor bretele care au fost realizate în plus față de cele existente, celelalte urmează să fie asfaltate. A fost acolo un Dorel care s-a grăbit să traseze el. Mai trebuie puse borduri… ”. În stilu-i caracteristic din ultimul timp, de a bagateliza discuțiile legate de nereguli, chiar dacă greșelile sunt plătite din banii municipalității pe care o conduce, primarul a glumit pe seama pedepsei luată de angajatul societății din subordinea primăriei, spunând că ”probabil că i-a imputat vopseaua”.

15087018_1315176895180107_835066577_nStricăciuni noi

Nu știm cui sau dacă i se vor imputa, spre exemplu, pancartele cele noi, care au început să crape de ”bun” ce a fost materialul folosit la confecționarea lor. Probabil, tot Dorel e de vină. Așa cum credem că tot el se face vinovat și de lipsa de viziune, atunci când au fost montate grătarele. La cele vechi ne referim, că la Alexandria facem experimente pe bani publici, până iese pasența. Pentru cei care nu-și mai amintesc, în pădure au existat niște grătare, poziționate unul lângă celălalt, fisurate după doar câteva luni de la darea în folosință. Ele au dispărut în detrimentul altora, amplasate mai spre stânga de la intrarea în pădure, care nu pot fi utilizate deocamdată. Alți bani, altă distracție.

La toate acestea, este necesar să precizăm că Pădurea Vedea va fi în plină reconstrucție până anul viitor, în luna iunie, 30 fiind data de finalizare a proiectului. Și tot ce sperăm noi e ca până atunci să nu se degradeze ce s-a realizat până în prezent, că mântuiala se plătește cu bani publici. Iar Dorelul principal nu pare foarte deranjat de risipă…

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*