liberinteleorman.ro

Miting pro-Dragnea, la Rahova! Cristiana Alcea și Cristina Tatu au stat la umbră

Liviu Dragnea este la pușcărie și asta reprezintă o problemă pentru slugile lui. De teamă să nu-și piardă privilegiile (fără de care ar lătra la lună), câțiva tineri social democrați din Teleorman sunt în stare de orice umilință pentru a intra în grațiile șefului, dacă putem găsi vreo grație la Dragnea. Chiar să se facă de râs într-un spațiu public, fie el și Penitenciarul Rahova, acolo unde sunt trimiși infractorii societății.

Pentru a obține bunăvoința unui individ precum Dragnea au luptat mulți în cursul timpului și nu au făcut asta degeaba, fiindcă fostul pesedist suprem – acum un biet deținut de drept comun – avea obiceiul de a fi generos cu slugile credincioase (așa cum a fost și cu angajatele fictiv la Direcția de Protecție a Copilului Teleorman, de unde i s-a tras condamnarea). De o vreme, cea mai mare susținătoare a tătucului este Cristiana Alcea – consilier județean în cadrul Consiliului Județean Teleorman, școlită din banii Primăriei Alexandria la Universitatea de partid – Valahia. În banca de la CJ, Cristiana nu este așa vocală și ridică mâna la orice proiect roșu, însă, despre activitatea acesteia se poate vorbi ca despre himere. Nu putem povesti nimic pentru că nu a deschis gura în şedințe, nu a avut nicio inițiativă, nicio idee, niciun freamăt. De raport de activitate nici nu poate fi vorba. Totuși, acolo unde nu e de muncă, doar de fluturat pancarte și de zbierat lozinci pro-Dragnea, nu-i tace gura. Astăzi, însă, la mitingul pentru eliberarea lui Dragnea de la închisoare, organizat de Gelu Vișan, la care au participat 11 persoane, a stat la umbră, semn că nici respectul pentru fostul său șef nu mai e atât de mare, ca pe vremea când îi stingea țigara la Consiliul Județean Teleorman…

O altă amazoană consilier județean despre rezultatele căreia nu putem scrie fiindcă nu avem despre ce este Cristina Tatu, plimbăreață pe la Parlament și ”ținătoare” de pancarte pesediste. Chiar dacă ne-am fi așteptat ca tinerețea ei și, mai ales, faptul că e femeie, să-i dea un impuls în a iniția vreun proiect pentru județ sau să spună la timpul potrivit ce vede în neregulă, se pare că efortul este mult prea mare pentru Cristina, care s-a rezumat la a-și dedica întreg mandatul ridicatului de mână. Nu face nici ea rabat la vorbe când se duce după Dragnea… astăzi, însă, și-a dat seama că nu prea are rost să o bată soarele în cap pentru un infractor dovedit și a stat mai mult la umbră, în timp ce grupul de protestatari pro-Dragnea strigau tare: ”Dragnea, te iubim, om ca tine nu găsim!”, ”Dreptate pentru Dragnea”…

Noi, ceilalți, trăim niște vremuri halucinante în care hoții au mai multe drepturi decât cinstiții. Am ajuns să comunicăm prin pancarte, mai bine sau mai prost scrise. Și asta se întâmplă, pe de o parte, și pentru că există oameni care pot fi slugi până la rdicol și lipsă totală de demnitate în schimbul unui salariu plătit din bani publici. Pentru că infractorii și conducătorii de stat nu s-au ridicat niciodată singuri. Ei au avut întotdeauna o Alcea sau o Tatu pregătite la orice oră să le pupe inelul, fiind, după cum se vede, fericite cu firimituri uscate de la Dragnea, că pentru alea proaspete ar trebui să-și pună mintea în funcțiune… Totuși, Dragnea plătește acum pentru unele dintre faptele sale. Boșii se schimbă, slugile rămân la fel.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Uciderea preventivă a porcilor de către autoritățile teleormănene s-a extins și în localitatea Vânători. Consiliul Județean promite despăgubiri.

Următorul articol

Ediția a II-a a taberei internaționale de pictură în aer liber – Nenciulești 2019

Cele mai recente articole de Actualitatea politică